Social

Recalcularea preturilor medicamentelor a fost amanata pana la data de 1 septembrie

Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a decis sa amane recalcularea preturilor medicamentelor cu inca doua luni, pana la 1 septembrie 2008 , potrivit vicepresedintelui Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR), Viorel Vasile .

"Nu am purtat nici o discutie cu reprezentantii ministerului, insa domnul ministru Nicolaescu a decis amanarea recalcularii preturilor la medicamente pana in toamna. Nu avem ce masuri sa luam, nu putem decat sa asteptam ca ministrul Sanatatii sa se tina de cuvant de data asta", a declarat, pentru NewsIn, Viorel Vasile.

Vicepresedintele ADMR a adaugat ca importatorii si distribuitorii de medicamente sunt inca in pierdere, insa datorita redresarii cursului valutar, pierderile nu sunt la fel de mari ca la inceputul anului 2008.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, in luna mai, ca nu exclude sa prelungeasca inghetarea preturilor la medicamente si dupa data de 30 iunie . ”Daca va fi nevoie, voi prelungi aceasta masura si  dincolo de 30 iunie, pentru ca scopul meu este nu sa reducem preturile la medicamente, ci sa nu le crestem", a spus ministrul.

Ultima actualizare a preturilor medicamentelor s-a facut in aprilie 2007, desi, conform legii, recalcularea trebuie facuta la fiecare trei luni.

In semn de protest fata de inghetarea preturilor, importatorii si distribuitorii au inchis depozitele de medicamente pe data de 18 aprilie. Ei sustin ca, fiind nevoiti sa distribuie medicamente la cursul valutei de acum un an, adica 3,33 lei pentru un euro, au inregistrat pana acum pierderi de peste 20 de milioane de euro.  

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea