Social

#valul trei pandemie #Razvan Chereches #pandemie #vaccin

Razvan Chereches despre cel de-al treilea val al pandemiei si eficienta vaccinurilor

Razvan Chereches, expert in sanatate publica, a vorbit despre aparitia delui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, dar si despre eficienta vaccinurilor impotriva tulpinii britanice.

In Romania, tulpina britanica se raspandeste deja comunitar. Fiind mult mai virulenta este foarte important ca oamenii sa respecte in continuare masurile de protectie si sa se vaccineze. Acesta a mai precizat ca un al treilea val nu poate fi impiedicat inca.

Tulpina britanica este semnificativ mai infectioasa ca restul tulpinilor care circula in Romania si, desi simptomele sunt similare cu simptomele celorlalte tulpini - deci nu sunt mai grave, infectand mai multi oameni, mai multi oameni au sansa sa ajunga la Terapie Intensiva si, implicit, sa aiba nevoie de servicii specializate, dincolo de capacitatea pe care o are sistemul nostru.

Din fericire, studiile au demonstrat ca toate cele trei vaccinuri disponibile - Pfizer, Moderna si AstraZeneca - functioneaza pe tulpina britanica si au eficacitate buna. 

Nu cred ca s-ar fi putut evita valul urmator pentru ca aceasta mutatie care a aparut nu a avut nicio legatura cu actiunile oamenilor. Ce putem face noi in continuare este sa mentinem regulile de protectie si sa fim extrem de prudenti in a relaxa masurile. De aceea, actualele luari de pozitie ale primarilor oraselor mari trebuie vazute doar ca niste declaratii politice. Orice relaxare in acest moment, in conditiile in care avem avertisment din partea ECDC si OMS si vedem ca in restul tarilor europene restrictiile se mentin cel putin pana cand vom avea studii clare si ne vom lamuri cat de mare va fi cresterea datorata noii tulpini”, a declarat Razvan Chereches, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: g4media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea