Social

Razboiul caldurii intre locatarii unui bloc din Drumul Sarii

Intre locuitorii unui bloc cu 94 de apartamente din Bucuresti sunt scandaluri continue din cauza unor probleme administrative, dar autoritatile nu intervin.
Locatarii sunt impartiti in doua tabere: una, de varsta a treia, care este reticenta schimbarilor si modernizarii intr-un bloc vechi din 1956. Cealalta, de varsta a doua, in plina ascensiune, a sosit de curand la carma administratiei. Proprietarii din prima categorie spun ca au fost deseori presati sa isi monteze centrale termice . Numai ca nu au nici bani, si nici nu vor sa faca o asemenea investitie care, spun ei, ar costa pana la 80 milioane de lei. "Vrem sa ne traim linistiti batranetile", spune una dintre locatare. Marul discordiei este caldura. Blocul nu a fost racordat niciodata la RADET. Incalzirea s-a facut cu cazane proprii, reparate in mai multe randuri si care, se pare, au functionat fara autorizatiile necesare. "Sa vina cineva sa vada ce debandada este aici! Ni s-a spus ca sarantocii sa se mute din bloc", sustine una dintre locatarele in varsta. Noua administratie neaga aceste acuzatii, spunand ca ISCIR-ul a pus sigiliu de doua ori pe centrala respectiva, deoarece nu corespundea normelor tehnice. Trecerea in legalitate a centralei si, implicit, darea ei in functiune costa aproximativ un miliard, bani pe care ar trebui sa ii plateasca proprietarii celor 14 apartamente, care nu au microcentrala. Majoritatea sunt de varsta a treia si ar trebui sa pateasca aproape 70 milioane de lei, suma similara pretului unei microcentrale. Administratia mai spune ca nimeni nu a facut presiuni asupra celor ramasi fara caldura pentru a face investitii si modernizari. La Biroul Monitorizarea Serviciilor Publice Gospodaresti din cadrul Primariei Sectorului 6 nu s-au inregistrat sesizari din partea proprietarilor din acest bloc in cursul anului 2005, cu alte cuvinte, scandalul nici nu exista. Potrivit legislatiei in vigoare, asociatia de proprietari nu poate obliga proprietarii sa isi monteze microcentrale termice, ne-au informat reprezentantii Primariei Sectorului 6. Purtatorul de cuvant al ISCIR, Catalin Brasoveanu, ne-a declarat ca institutia pe care o reprezinta a fost de doua ori la adresa mentionata, ca a pus sigiliu si a dat chiar interdictie de functionare a centralei, dar ca nu se pot face verificari la aceeasi adresa de fiecare data cand se plange cineva.




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea