Social

#bilet #ratb #metrorex

RATB si Metrorex lucreaza la biletul unic. Vezi cat ar putea costa

Bucurestiul ar putea avea in curand un sistem de tarifare unitara. Cu acelasi bilet vei putea circula cu RATB, Metrorex , dar si cu microbuzele din localitatile apropiate.

La cererea FMI, transportul in comun din Bucuresti va fi gestionat de o singura autoritate. Biletele unice ar putea costa 2 lei.

"Calatorul trebuie sa poata circula cu acelasi tip de bilet atat pe RATB, cat si la metrou. Scopul este integrarea tarifara pentru ca acum calatorul plateste diferit si il dezavantajeaza. Plateste o data la RATB calatoria simpla, plateste la metrou calatoria simpla si, dintr-o data, se dubleaza costul. Asa, cu un cost nu chiar mediu, dar relativ bine socotit, de 2 lei de exemplu s-ar putea circula atat cu metroul cat si la suprafata”, a precizat pentru B365.ro Gheorghe Udriste , directorul general al Metrorex SA.

Operatorii privati ce efectueaza curse cu microbuze in zonele limitrofe vor fi inclusi si ei in noul sistem.

“Sistemul tarifar unitar ar urma sa fie extins si la zonele limitrofe pentru ca nu poti sa lasi operatorul privat de la Chiajna sa ia pielea de pe om pana in Bucuresti si aici cand ajunge sa nu mai aiba bani de transport ar aduce la un loc toate administratiile locale pentru ca nu te opresti cu transportul la capatul tramvaiului 10 la Mezes, pe Sos Chitilei, trebuie sa te duci si in Chitila pentru ca mare parte a locuitorilor acestui oras sau din Chiajna, Pipera si Pantelimon lucreaza in Bucuresti si migratia dinspre localitatile perurbane trebuie integrata in sistemul de transport al zonei metropolitane”, a mai spus Udriste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea