Social

#ratb #abonamente #amenda ratb #abonamente studenti #abonamente elevi

RATB amendata pentru nereguli in realizarea abonamentelor studentilor si elevilor

Presedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANPDCP) a dispus aplicarea unei amenzi contraventionale in valoare de 2.000 de lei Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), intrucat a efectuat copii ale actelor de identitate ale elevilor si studentilor care au solicitat abonamente cu tarif redus, desi acest lucru este interzis prin lege.

In urma unei investigatii, s-a constatat ca operatorul a scanat si a retinut copii ale actelor de identitate si ale altor documente care contineau codul numeric personal al solicitantilor, incalcand astfel dispozitiile legale, se arata intr-un comunicat de presa al ANPDCP, noteaza Agerpres.

"Subliniem ca efectuarea de copii de pe documentele care contin codul numeric personal este interzisa, potrivit prevederilor art. 6 din Decizia nr. 132/2011 a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu exceptia situatiei in care exista o prevedere legala expresa ori cand se obtine acordul persoanei respective sau cu avizul aceleiasi autoritati", se arata in comunicatul ANPDCP.

Sursa foto: b365.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea