Social

#tablouri #picturi #furt tablouri # Muzeul Kunsthal

Rasturnare de situatie in cazul tablourilor furate dintr-un muzeu din Olanda

Olga Dogaru, mama unuia dintre suspectii retinuti de politie in cazul furtului de tablouri din Olanda, si-a schimbat astazi declaratia in fata judecatorilor.

Olga Dogaru a marturisit astazi ca ea a ars tablourile, pentru a-l apara pe fiul sau, Radu Dogaru, si a recunoscut, de asemenea, ca nu a avut nicio treaba cu furtul acestor panza. Femeia a sustinut in fata judecatorilor ca in acel moment a crezut ca, daca intervine, va putea rezolva problema in care se implicase fiul sau.

Adrian Procop si Radu Dogaru sunt acuzati ca, in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat fradulos in Muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Eugen Darie, de unde au sustras sapte picturi semnate de pictori celebri, printre care "Harlequin Head" (1971) de Pablo Picasso, "Waterloo Bridge, London" si "Charing Cross Bridge, London" (din 1901) de Claude Monet sau "Reading Girl in White and Yellow" (1919) de Henri Matisse.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea