Social

Rasismul, principala problema a romilor

Publicatia britanica The Economist scrie astazi despre problemele pe care persoanele de etnie roma le-au avut de intampinat si le intampina si la ora actuala in Europa.

Astfel, potrivit analizei realizate de The Economist, principala dificultate cu care se confrunta romii este rasismul iar ingredientele necesare unei schimbari sunt, printre altele, aplicarea stricta a legilor antidiscriminare si discriminarea pozitiva la nivel oficial si in sectorul privat.
           
De asemenea, in articolul din sursa citata se precizeaza ca cel mai usor de explicat situatia sociala precara a romilor din Europa este invocarea istoriei.

"Ar fi la fel de usor explicat situatia lor evocand regimul comunist din Europa de Est cand acest sistem a anihilat in mare parte traditiile nomade ale grupului.

Structurile paternaliste ale socialismului de stat i-au protejat insa, intr-o anumita masura, pe cei incapabili sa faca fata competitiei specifice economiei de piata. Pentru romi, democratia a retrezit ostilitatea latenta a concetatenilor lor, in timp ce capitalismul le-a oferit putine perspective", scrie The Economist.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea