Social

#cianuri Colectiv # decese colectiv #raport IML #victime colectiv

Raportul IML dupa tragedia de la Colectiv. Motivul pentru care 46 de oameni au murit!

Astazi a fost dat publicitatii raportul realizat de Institutul de Medicina Legala privind substantele toxice care au dus la moartea tinerilor din Clubul Colectiv. Analizele toxicologice efectuate in cazul celor 26 de victime de la fata locului, din Colectiv, arata ca acestea aveau in sange concentratii de monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica, iar 18 dintre ele concentratii peste valorile letale.

In urma tragediei, 46 de oameni si-au pierdut viata, iar 84 oameni sunt inca internati in Bucuresti, dintre care 25 in stare critica si grava.

Raportul IML arata ca au suferit intoxicatii extrem de grave.

"In urma analizelor toxicologice efectuate in Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti privind cele 26 de cazuri de deces la fata locului in evenimentul de la Clubul Colectiv din data de vineri 30.10.2015 putem sa aducem urmatoarele informatii pentru opinia publica:

1. Pe langa leziunile postcombustionale (arsuri) analizele toxicologice efectuate pana in prezent arata ca toate victimele prezinta concentratii in sange de monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica, 18 dintre victime prezentand concentratii peste valorile letale.

2. Toate victimele au fost expuse in grad diferit la concentratii ridicate de funingine, aerosoli si gaze toxice generate in incendiu, intre care monoxidul de carbon si acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente

3. In aceste tipuri de incendii rezulta insa si alte tipuri de substante toxice: poliuretanul (ex. bureti folositi in antifonare, etc.) si poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etansarea racordurilor de teava) genereaza acid cianhidric si izocianati, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) genereaza hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul genereaza hidrogen sulfit, acroleina, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea in evidenta in corpul decedatilor a prezentei posibile a acestor substante continuam investigatiile toxicologice.

4. La toate substantele enumerate mai sus efectele toxice se manifesta imediat, ca urmare a actiunii directe, dar multe dintre aceste substante determina in corpul uman si manifestari toxice la distanta in timp fata de expunerea initiala ceea ce face ca multe dintre persoanele care se afla internate in spital sa prezinte o patologie combinata postcombustionala si toxica”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea