Social

#raport onu #prevenire accidente #copii morti accidente

Raport ONU: Peste 800.000 de copii mor anual in accidente

Circa 830.000 de copii mor in fiecare an in lume in diferite accidente , potrivit unui raport dat publicitatii miercuri de ONU si redactat in comun de Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS si UNICEF.

Principalele cauze ale deceselor copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 19 ani sunt accidentele rutiere (260.000 de morti anual), inecurile (175.000), arsurile (96.000), caderile (peste 46.000) si intoxicatiile (peste 45.000), potrivit unui document Consacrat "prevenirii traumatismelor la copii", acest prim bilant mondial in acest sens, care a mobilizat 200 de experti pe o perioada de trei ani, are ca scop sa traga un semnal de alarma asupra unei realitati "prea mult timp ignorata", informeaza AFP.

Incepand cu varsta de noua ani, accidentele devin principala cauza a mortalitatii, devansand bolile infectioase , malnutritia sau razboaiele.

"Factorul social se dovedeste determinant", a afirmat Margie Peden, de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). "Fie ca este vorba de tari bogate sau in curs de dezvoltare, copiii din mediile defavorizate sunt cei mai predispusi sa fie victime la accidente", a explicat ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea