Social

#femei #barbati #banca mondiala #salarii #raport

Raport al Bancii Mondiale: Femeile din Romania sunt platite cu 10% mai putin decat barbatii

Un raport al Bancii Mondiale scoate in evidenta faptul ca femeile din Romania au in medie salarii cu 10% mai mici decat barbatii pentru posturi similare si pentru acelasi nivel de instruire . Totusi, diferenta este mai redusa decat cea inregistrata in regiune .

"In medie, o femeie castiga la nivelul regiunii 80 de centi pentru fiecare dolar cu care barbatul este remunerat. In Romania, diferenta este de 90 de centi la dolar", a declarat Carolina Sanchez Paramo, senior economist la Banca Mondiala .

Paramo a subliniat ca atat in Romania, cat si in regiune, femeile sunt angajate in general in sectorul serviciilor, fiind platite mai prost decat barbatii. "Este o problema, in sensul ca exista femei cu studii foarte bune, insa cifrele arata ca ele lucreaza in domenii in care educatia primita nu este suficient remunerata", a afirmat Carolina Sanchez Paramo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea