Social

Rapitorii au acceptat prelungirea ultimatumului

Traian Basescu a afirmat ca mentinerea contactului cu rapitorii celor trei si dupa expirarea ultimatumului inseamna prelungirea acestuia.
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri pentru BBC ca autoritatile romane au reusit sa ia legatura cu reprezentantii gruparii care-i detine pe ostatici , dar nu in rutina obisnuita, ci in conditii mult mai dificile. Faptul ca legatura a fost mentinuta si dupa expirarea ultimatumului dat de rapitori inseamna, potrivit presedintelui, ca acestia au acceptat prelungirea termenului limita solicitat de Bucuresti. Va pot spune ca atunci cind avem probleme sa nu va imaginati insa ca presedintele Romaniei sau grupul discuta direct cu cei care-i detin, e un alt mecanism dar cind nu avem contact cu grupul care-i detine este un element de pentru noi, a afirmat Basescu la BBC. El a insistat insa ca alterarea situatiei din teren, sirul de atentate si arestari din ultimele zile, agraveaza indirect si situatia ziaristilor ostatici intrucit cei trei cetateni romani nu sint desprinsi de realitatile Irakului.

La rindul sau, ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu , a declarat, in timpul vizitei in Statele Unite, ca la nivel politic nu s-a discutat niciodata despre o posibila retragere a trupelor din Irak, in ciuda cererilor facute in acest sens de gruparea care-i detine ostatici pe cei trei jurnalisti romani si ca agenda politica externa a Romaniei nu trebuie sa fie conditionata de cererea nici unui rapitor.

El a precizat insa ca trupele sint in Irak sub mandatul Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite si deci implicarea lor este pe cit de legala, pe atit de morala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea