Social

Rapidistii patruleaza in jurul caselor de bilete

Gradul mare de risc de la meciul Rapid-Steaua i-a determinat pe oficialii giulesteni sa puna in vinzare doar 15.300 de bilete, cu 4.000 mai putin decit capacitatea stadionului, 5% revenindu-le stelistilor.

Un derby de traditie, sufocat de orgolii enorme, este, in aceste zile, ridicat la scara continentala. Rapid-Steaua nu mai are nimic in comun cu o partida in care se impart, an de an, sansele la titlu. Premiera istorica, de a juca in sferturile de finala ale Cupei UEFA, a dus la aprecierea abrupta a cotei fotbalului romanesc, iar perspectiva accederii in penultima mansa a competitiei europene pune o presiune enorma pe umerii fiecaruia dintre combatanti. Si nu numai. Daca, pina in prezent, mediatizarea a batut recorduri de acoperire a evenimentului, de miine intra in scena suporterii. Clubul Rapid, gazda a primului duel, de peste sase zile, va pune in vinzare biletele astazi. Probabil pentru a evita unele eventuale busculade, giulestenii au avansat si ziua de simbata, in functie de modul in care se vor rezolva problemele fiscale legate de emiterea tichetelor. Cum arena de sub Podul Grant are o capacitate limitata, este de asteptat ca suporterii sa ia cu asalt cele opt case de tichete ale arenei din Giulesti.

Rezerva la 4.000 de locuri

Avind in vedere gradul ridicat de risc, giulestenii vor scoate la vinzare numai 15.300 de bilete, iar stelistii vor primi tichete pentru 5 la suta din capacitatea arenei, plus 200 de bilete in locuri mai bune si 20 la oficiala, potrivit unui protocol semnat intre cele doua grupari. In mod normal, UEFA cere ca 10 la suta din locuri sa fie libere, deci noi puteam pune in vinzare aproximativ 17.000. Dar pentru ca este vorba despre un meci cu grad ridicat de risc clubul a decis sa puna in vinzare doar 15.000, cu 4.000 mai putin decit capacitatea stadionului Giulesti, a precizat secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta .

Rapidistii cu abonamente au prioritate

O alta problema legata de tichete o reprezinta posibilitatea falsificarii acestora. In aceste conditii, oficialii Rapidului au anuntat aplicarea unui element suplimentar de securitate. Pe de alta parte, pentru a impiedica achizitionarea unor tichete suplimentare de catre suporterii ros-albastri, vor avea intiietate posesorii de abonamente la meciurile giulestenilor. De altfel, mai multi lideri ai galeriei visinii vor patrula perimetrul.

Nu in ultimul rind, o persoana nu va putea cumpara mai mult de trei tichete. Altfel, pe forumurile rapidistilor circula chiar propunerea ca biletele sa fie puse in vinzare chiar in ziua meciului cu FC National.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea