Social

Rapid, Negru de fericire

Giulestenii si-au apropiat calificarea istorica in optimile Cupei UEFA prin victoria cu 1-0 pe terenul Herthei. Unicul gol care a deschis poarta spre prime-record pentru club l-a inscris Vali Negru, din penalty.

Intr-o perioada in care, de-a lungul anilor, intrau in ultima parte a pregatirii returului de campionat, rapidistii si-au luat in serios rolul de interpreti ai istoriei de linga sine. Intr-un cadru neprielnic, dat de lipsa de activitate oficiala cu mingea, de valoarea adversarului si de sansele scazute cu care au fost creditati in fata Herthei Berlin, giulestenii au mizat pe continuitate. Victoriile in compania lui Feyenoord, Lens, Sahtior si PAOK Salonic au primit consistenta pe Olympiastadion, arena care va gazdui finala CM 2006. Iar cea mai importanta performanta din istoria clubului, intrarea in primavara europeana in 1973, este pe cale sa fie depasita.

Lucescu jr . e circumspect

Rapidul a surprins prin agresivitate . Asteptindu-se la un joc ultradefensiv al alb-visiniilor, nemtii au pierdut deliberat mijlocul terenului, in favoarea unei echipe extrem de precise in recuperarea baloanelor. Ceea ce nu a dus insa la o avalansa de ocazii ale romanilor. Lucrurile s-au schimbat treptat in repriza a doua, din care nemtii si-au luat partea leului doar in primele 10 minute. Rodul mecanismului gindit de Lucescu a fost cules in minutul 67, cind Vali Negru a inscris dintr-un penalty obtinut de Niculae. Oportunitatea sortii, cele doua eliminari din final ale lui Boateng (74) si Madlung (84), era sa se intoarca impotriva Rapidului, Hertha avind cele mai periculoase ocazii. Ne-am indeplinit obiectivul, dar ar fi trebuit sa marcam mai devreme. I-am scos bine din joc pe adversarii de care ne-am temut cel mai mult. Ar fi trebuit sa profitam insa de eliminarile de la Hertha. In retur va fi pe viata si pe moarte. Echipele germane lupta pina la final, a incercat tehnicianul Razvan Lucescu sa-si mentina fotbalistii cu picioarele pe pamint.

Prime de 250.000 de euro

Victoria nesperata a giulestenilor a avut darul de a-l entuziasma pe patronul George Copos, care, in cazul calificarii, este dispus sa ofere prime in valoare totala de aproximativ 250.000 de euro. Intreg profitul acestei duble manse cu Hertha va merge catre jucatori si ceilalti membri ai echipei. Clubul nu va cistiga nici macar un leu. Baietii impreuna cu antrenorul merita totul, a precizat vicepremierul, care, totusi, considera ca greul abia acum incepe. De partea cealalta, nemtii n-au digerat infringerea care le confera romanilor prima sansa in returul de joi. Nu am cuvinte. Este incredibil. Acum cu siguranta toate se vor intoarce impotriva conducerii si a antrenorului. Dar noi, jucatorii, sintem singurii vinovati. Am jucat mult sub nivelul nostru, a declarat capitanul Herthei, Arne Friedrich, la finele unui meci in care jucatorii au fost fluierati de propriii suporteri. Nici presa din Germania nu a trecut cu vederea esecul echipei. Hertha falimentara: 0-1 cu Rapid Bucuresti si Hertha in fata eliminarii din Cupa UEFA: Esec penibil in fata Rapidului sint doua dintre cele mai raspindite titluri din publicatiile nemtesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea