Social

Rapid a tavalit-o pe Hertha sub ochii presedintelui Basescu

Elevii lui Razvan Lucescu au castigat cu 2-0 partida retur si vor primi cate 10.000 de euro pentru calificarea in optimile Cupei UEFA.


Din Medias, din Hunedoara, Zalau sau Bucuresti, zecile de mii de rapidisti care nici nu mai stiau ce miros are primavara fotbalistica, au umplut pana la refuz stadionul din Giulesti. Pana si presedintele Basescu, insotit de proaspatul consilier Octavian Belu, si-a gasit timp sa ia loc in tribuna oficiala, alaturi de George Copos, si chiar sa guste un whisky mic inainte de meci.



Dupa acel 1-0 din meciul tur, care ne-a aratat ca fotbalul romanesc si-a regasit locul in lumea buna, rapidistii, fotbalisti si suporteri, au prins curaj si au venit la teren ca sa faca istorie. Primii care au deschis balul au fost suporterii. La peluza galeriei, miile de fani au desfasurat un steag imens cu un mesaj dur: rapidistii reconstruiau zidul Berlinului pe care scria Auf Wiedersehen (La revedere!).

Pe teren, fotbalistii romani construiau si ei un zid in fata unor fotbalisti nemti, obligati sa atace. Insistenta celor de la Hertha ne-a dat cateva emotii, trei ocazii mari fiind inregistrate in contul oaspetilor, dar scorul nu se schimba pana la pauza.

Sfertul de ora de odihna a fost magic pentru romani. In jumatatea a doua a meciului pe teren e o singura echipa: Rapid. Romanii ataca in valuri poarta nefericitului Fiedler, ocaziile curg una dupa alta si imediat vin si golurile. In minutul 54, Daniel Niculae , cu un adversar carat in carca, intra in careu si, dintr-un unghi imposibil, gaseste bara si apoi poarta. E 1-0 pentru Rapid si tribunele sar in aer. La oficiala, lumea se imbratiseaza, se uita spre cer in semn de multumire. Cel mai fericit este Niculae Dumitrescu, cel mai in varsta suporter rapidist, care va implini, saptamana viitoare, 102 ani. Chiar si ambasadorul Germaniei schiteaza un zambet, daca nu pentru scor, macar pentru frumusetea fazei.

La nici sase minute, Giulestiul se cutremura de urale. Se striga Goooool din mii de piepturi, dar e o iluzie optica. Nemtii salveaza de pe linia portii si e tot 1-0. Pana in minutul 74, insa. Atunci Rapid creeaza o noua faza superba, concretizata de Mugurel Buga. Lovitura de cap din plonjon si nimic nu se mai poate intampla. E 2-0 pentru Rapid in acest meci, 3-0 la general, si in sfertul de ora ramas de jucat nu se mai putea schimba nimic.

Giulestenii mai aduc trei puncte foarte valoroase in contul fotbalului romanesc si scot din contul sponsorilor cateva sute de mii de euro din care fiecare jucator a primit cate 10.000 de euro, prima promisa de patroni pentru calificarea in optimile Cupei UEFA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea