Social

RAFO finanteaza Steaua

Clubul din Ghencea va primi un milion de dolari pe an de la RAFO , societate cu mari probleme financiare. Actionarul majoritar al rafinariei este Balkan Petroleum, consortiul care a preluat, de un an, Poli Timisoara.

Situatria banilor la Steaua este cit se poate de complicata. Patronul dribleaza impozitele, platindu-si jucatorii prin donatii, si isi vinde actiunile rudelor, pentru a scapa de ANAF. Mai nou, Gigi Becali va primi bani, un milion de dolari pe an, de la o societate care a preluat, de un an un, alt club din Divizia A. Am asteptat cinci ani inainte sa pun vreun nume pe piepturile baietilor din armata mea. Acum am primit o oferta foarte buna de la RAFO. Nu este nici o rusine sa ai un sponsor. Contractul a fost perfectat, iar marti va avea loc prezentarea, a declarat patronul din Ghencea, sustinind ca in spatele banilor nu se afla Marian Iancu. Totusi, Balkan Petroleum, care detine clubul Poli Timisoara, este actionar majoritar la RAFO, noul sponsor al Stelei. In aceste conditii, ar putea aparea un conflict de interese in conducerea lui RAFO, si, oricum, UEFA interzice astfel de asocieri, forul european controlind recent implicarea lui Roman Abramovici la mai multe cluburi din lume , chiar daca acestea nu evoluau in aceleasi competitii. In Romania, Legea sportului interzice oricui sa fie actionar majoritar la doua cluburi din aceeasi ramura.

Iancu spune ca se poate

Marian Iancu, presedintele Consiliului de Administratie al lui Poli Timisoara si patronul societatii Balkan Petroleum, sucursala din Romania, a declarat ca nu stie nimic despre o eventuala sponsorizare a Stelei din partea RAFO, dar nu a exclus posibilitatea unei astfel de asocieri. Iancu a precizat insa ca banii nu vor veni de la BkP, ci de la alte firme implicate la RAFO Onesti.

Banii vin din Cipru

Se pare ca societatea ai carei bani vor ajunge in Ghencea este Expanet Limited din Cipru. Insa, pina la semnarea contractului de sponsorizare, care va aduce un milion de dolari Stelei, este nevoie ca propunerea sa fie acceptata de Adunarea Generala a RAFO, dupa cum a precizat si Marian Iancu. Marin Anton, consilier la BkP, a facut insa citeva precizari, intr-o pauza de la partida de vinatoare: Contractul a fost semnat, dar nu este vorba de un contract de sponsorizare, ci de unul de publicitate. Banii vor veni de la Expanet Limited, RAFO Onesti fiind doar beneficiara contractului.

Radoi nu-l prinde pe Banez

Aflati la Montecatini Terme, unde se desfasoara primul cantonament din pregatirea de iarna, ros-albastrii au dat, simbata, o serie de teste fizice. La fel ca si anul trecut, cel mai bun la capitolul rezistenta a fost Banel Nicolita, urmat indeaproape de Daniel Balan. La polul opus, Mirel Radoi a iesit cel mai slab, la egalitate cu nou-venitul Ochirosii, insa capitanul din Ghencea nu a stralucit nici la precedenta pregatire de iarna, ceea ce nu i-a afectat evolutiile din campionat si Cupa UEFA. Altfel, Radoi a precizat ca stelistii nu vor cadea in aceeasi capcana ca rivalii din Stefan cel Mare si nu-i vor considera dinainte invinsi pe olandezi. Daca vom crede ca meciurile cu Heerenveen vor fi usoare sau ca olandezii vor juca asa cum au facut-o cu Dinamo, ii vom urmari in continuare la televizor, a declarat Mirel Radoi pe steauafc.com. Sint o echipa imprevizibila, a completat Olaroiu.

RAFO, un dosar cu greutate

Ancheta in dosarul RAAFO a inceput in urma cu trei ani, dupa mai multe sesizari ale serviciilor secrete si ale Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, ce vizau circuite financiare intre rafinariile SC RAFO Onesti, SC CAROM Onesti si mai multe societati comerciale. La sfirsitul lunii august 2005, procurorii separau o parte din dosar si ii trimiteau in judecata, in stare de libertate, pe fratii Iancu: Marian Alexandru, Octavian si Gheorghita. Ei sint acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savirsirii de infractiuni. In noiembrie 2005, procurorii decid separarea unei alte parti din dosar si il trimit in judecata pe Corneliu Iacobov, acuzat de mai multe infractiuni economice. In prezent, se efectueaza in continuare cercetari, iar un alt dosar este aproape de finalizare. Potrivit unor surse judiciare, principalii acuzati ar fi Marian Alexandru si Octavian Iancu si omul de afaceri Ovidiu Tender. In cazul lui Marian Alexandru, s-au extins cercetarile, el fiind acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, instigare la abuz in serviciu in forma calificata si continuata si complicitate la inselaciune in dauna AVAS. (I.S.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea