Social

# cazuri in crestere #transmitere comunitara # alexandru rafila # coronavirus romania #coronavirus

Rafila: Numarul de cazuri de coronavirus, in crestere din cauza redeschiderii scolilor

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila este de parere ca numarul cazurilor de coronavirus a crescut din cauza deschiderii scolilor. Acesta sustine ca este vorba despre o transmitere comunitara mai intensa, la care a contribuit si redeschiedrea scolilor.

 

Reprezentantul Romaniei la OMS a transmis si ca va creste cu siguranta numarul cazurilor de la ATI .

”Numarul de cazuri creste datorita transmiterii comunitare mai intense care apare in diverse zone din tara, inclusiv in Capitala. (...) Incluzandu-i si pe cei care vin temporar in Bucuresti, avem 20% din cazuri in Bucuresti. Este clar ca ai o transmitere comunitara, adica te imbolnavesti prin contactul cu o persoana infectata pe care nu o cunosti, nu poti sa asiguri trasabilitatea, nu poti sa testezi persoanele din jur, pentru ca nu stii cine te-a imbolnavit", a explicat Rafila.

Acesta a mai precizat ca redeschierea scolilor este un alt factor care cauzeaza cresterea numarului de cazuri.

”Suntem la 10-12 zile de la momentul redeschiderii scolilor. Spuneam sa vedem ce se intampla peste 10-12-14 zile. Deocamdata vedem - numar mare de cazuri. Duminica am avut un record pentru ziua de duminica, sambata am avut un record pentru ziua de sambata, astazi avem un record absolut. Ramane sa vedem daca in zilele urmatoare ne stabilizam si ajungem pe renumitul platou sau cresterea va continua", a declarat Rafila, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea