Social

# trens ascendent #coronavirus #raed arafat

Raed Arafat: “Trendul ascendent Covid trebuie stopat”

Dupa o zi in care am avut aproape 3.000 de cazuri noi, Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a tras un semnal de alarma. Acesta avertizeaza ca urmeaza o perioada grea, mentionand c trendul ascendent al imbolnavirilor trebuie stopat.

 

"Trendul este unul ascendent. Este clar ca vom fi pusi la grea incercare. Nu exista absolut nici o indoiala ca comparativ cu momentul in care eram in stare de urgenta, noi suntem intr-o situatie mult mai serioasa decat atunci. Clar este ca acest tren ascendent trebuie stopat, adus la un anumit platou si inceput reducere numarului cazurilor, iar acest lucru poate fi facut doar luand anumite masuri tintite in anumite zone, in anumite localitati. Astazi am avut deja discutii cu prefectii si DSP-urile pentru a analiza toate localitatile care sunt pe o parte peste 1,5 /1000 de locuitori, si pe de alta parte peste 3 la mie, acesta raman a fi candidate la carantinare. Vom lua aceste masuri pe plan local, zonal cu rugamintea catre populatie de a respecta masurile minimale: masca, distantare, curatarea mainilor. (…) A fost un complex de factori care a dus la aceasta situatie, si nu doar in ultima luna. Suntem singurii care in timpul pandemiei am avut de rezolvat situatii de natura legislativa, care ne-au impiedicat sa actionam", a declarat Raed Arafat, la Realitatea Plus.

De aemenenea seful DSU a amai avertizat ca multe dintre sectiile de Terapie Intensiva din tara sunt deja pline. 

"Deja am ajuns la faza in care terapile intensive s-au umplut in unele zone si a trebuit sa mutam pacienti in alte parti, deci am mutat din Bucuresti, cu elicopterele, la Mures, la Arad, la botosani chiar. Pana acum, inca mai putem sa mutam, dar daca toate unitatile vor fi sub presiune, nu vom mai putea sa mutam bolnavii si atunci intram in alta faza, cea in care sa incepem sa folosim paturi din cele care nu sunt destinate covid-ului", a avertizat Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea