Social

#donatori de organe #finantare #rectificare bugetara #raed arafat

Raed Arafat: "S-a remarcat o explozie de donatori de organe, insa nu avem bani"

Daca in anii trecuti numarul donatorilor de organe era foarte mic, iar persoanele cu grave probleme de sanatate care aveau nevoie de un transplant trebuiau sa astepte luni sau ani pana sa apara un donator, acum, potrivit secretarului de stat din Sanatate, Raed Arafat, numarul donatorilor a crescut extrem de mult, insa nu exista banii necesari pentru astfel de interventii.

"In primele luni ale anului s-a remarcat o explozie de donatori de organe, ceea ce este un lucru pozitiv. Acum trebuie sa adaptam finantarea la aceasta explozie, insa nu avem bani", a declarat Raed Arafat, secretarul de stat din Sanatate.

Raed Arafat a precizat, de asemenea, ca exista promisiuni in ceea ce priveste o rectificare bugetara in perioada urmatoare, pana atunci insa sute de bolnavi risca sa isi piarda viata, deoarece transplantul de care au nevoie este amanat in fiecare zi.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea