Social

# repetare tragedie #spital targu carbunesti # radu tincu #tragedie

Radu Tincu, despre tragedia de la Targu Carbunesti: “Astfel de incidente pot sa apara”

In urma cu putin timp a fost activat planul rosu de intrventie la Spitalul Targu Carbunesti, din cauza defectarii instalatiei de oxigen. Pacientii aflati in stare grava au fost transferati la alte spitale. Mare parte din cei internati in spital aveau nevoie de oxigen.

 

Astfel de incidente se pot repeta in Romania, sustine medicul primar ATI Floreasca, Radu Tincu. Acesta a explicat ca toate instalatiile de oxigen de la spitalele din Romania sunt suprasolicitate.

"Interventia trebuie sa fie foarte rapida, mai ales la cei care sunt in ATI, care au fost ventilati si intubati, chiar si in cazul celor cu ventilatie non-invaziva, insa in sectiile de Terapie Intensiva, de obicei, exista butelii de oxigen tocmai pentru astfel de situatii, care cel mai probabil au fost mobilizate in acel moment, pana la sosirea echipajelor de interventie.

Astfel de incidente, la o asemenea presiune pe sectiile ATI mai pot sa apara pentru ca este un consum fara precedent in istoria Romaniei de oxigen. Se consuma cu pana la 3 - 4 ori mai multe volume de oxigen decat in conditii normale. Multe spitale au fost nevoie sa creasca presiunea in statia centrala de oxigen pentru a putea sa faca fata debitului extrem de ridicat pe care acesti pacienti il necesita. Este, deci, o situatie determinata de afluxului de pacienti care au nevoie de oxigen in acelasi timp", a explicat Tincu, pentru Realitatea PLUS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea