Social

Radu Mazare, pus oficial sub acuzare in dosarul retrocedarilor

"Pe acest contract care este atacat s-au facut retrocedari in multe alte localitati, chiar si in Bucuresti", a spus Mazare dupa ce si-a citit materialul de urmarire penala. El este acuzat ca, impreuna cu actualul presedinte al Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, si alti 10 functionari din administratia constanteana, ar fi prejudiciat statul roman cu 38 milioane de euro.



Primarul Constantei, Radu Mazare , a petrecut, ieri, aproape doua ore, fata in fata cu procurorii anticoruptie care-l cerceteaza de peste opt luni intr-un dosar privind retrocedari ilegale. Capetele de acuzare: abuz in serviciu si fals intelectual , infractiuni prin intermediul carora ar fi prejudiciat statul roman cu 38 milioane de euro. "Cred ca este o tara de nebuni (...) Pe acest contract care este atacat s-au facut retrocedari in multe alte localitati, chiar si in Bucuresti", a spus Radu Mazare la iesirea de la audieri, continuand sa sustina ca este victima unei inscenari politice, in conditiile in care "eu am intrat in PSD, sunt primarul Constantei si sunt baron, iar altcineva a fost primarul Bucurestiului si este acum presedinte". Presedintele CJ Constanta , Nicusor Constantinescu, despre care au aparut informatii ca ar fi si el acuzat in dosarul "Anadalchioi", sustine ca nu a fost citat, pana ieri, sa se prezinte la DNA.

Practic, Mazare, Constantinescu si ceilalti 10 membri ai Comisiei de Retrocedari sunt acuzati ca au incuviintat compensari de cateva ori mai importante pentru 98,7 ha de teren apartinand familiei Movila, pe care s-a construit cartierul de blocuri Anadalchioi.

In 2001, Aline Ivone Buzescu Movila - descendenta a istoricei familii - a cerut, printr-o notificare, restituirea terenului rechizitionat de comunisti. Cererea a fost insa solutionata trei ani mai tarziu, dupa decesul batranei. Jumatate din drepturile de cesiune au revenit, pe cai nebanuite, procuristului care a ajutat-o (Costica Giurcanu), iar cealalta jumatate s-a impartit intre bucuresteanca Maria Mariuta, dinamovistul Cristian Borcea, SC Habitat si Ambient SA si constanteanul Mihai Cimpoianu.

Presa a consemnat, inca din aprilie, ca Mazare ar fi semnat in mai multe randuri acte prin care echivaleaza terenurile din Anadalchioi cu 17 loturi in zona veche a Constantei si alte aproximativ 80 de parcele in statiunea Mamaia si chiar pe faleza unde ar fi urmat sa fie construita soseaua litorala intre Portul Tomis de statiunea Mamaia.

Mazare a anuntat ca va reveni la DNA pe 6 ianuarie, pentru a-si anexa propria declaratie la dosar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea