Social

Radu Mazare este cercetat pentru retrocedari ilegale de terenuri

Daniel Morar , seful DNA, a declarat, ieri, ca cele doua dosare in care apare numele primarului Constantei sunt in stadiu de finalizare. Cauzele privesc modul in care s-a facut retrocedarea unor terenuri din cartierul constantean Anadalchioi, dar si a unor portiuni de plaja. "Este vorba de suprafete mari si de sume imense", a precizat Daniel Morar.







Dosarele lui Radu Mazare au facut obiectul multor materiale de presa, asa cum suspiciunile savarsirii unor infractiuni (mai ales economice sau de abuz in serviciu) au dat insomnii procurorilor anticoruptie si politistilor in ultima jumatate de an.

In luna mai a acestui an a iesit la iveala o afacere care, daca e adevarata, a prejudiciat domeniul public constantean de un intreg cartier. Este vorba despre o notificare catre primarie, din 2001, a descendentei familiei Movila, Buzescu Movila Ivonne Aline, care cere restituirea unui teren de 98,7 ha, rechizitionat de comunisti din domeniul Movilestilor si transformat in cartier de blocuri. Cererea de retrocedare a fost insa solutionata trei ani mai tarziu, dupa decesul suspect - spun unii - al atranei din Techirghiol , cand jumatate din drepturile de cesiune au revenit procuristului care a ajutat-o (Costica Giurcanu), iar cealalta jumatate se imparte intre Maria Mariuta, Cristian Borcea, SC Habitat si Ambient SA si Mihai Camboianu.

Argumentand ca nu se poate face retrocedarea terenului in cauza pentru ca este ocupat de locuinte, primarul Mazare semneaza o hartie care stabileste ca echivalenta partiala suma de 3.824.427 euro pentru hectarele din Anadalchioi, compensand cu 17 terenuri din zona Peninsula. Prin alte doua asemenea decizii, petitionarii ajung sa compenseze cartierul marginas al Constantei cu alte 78 de parcele in Mamaia si in alte zone fierbinti ale Constantei.

Tot DNA il cerceteaza pe seful Directiei Administratiei Domeniului Public si Privat din Primaria Constanta , Constantin Babus, care a fost eliberat a doua zi dupa ce a fost arestat, alaturi de directorul Directiei Urbanism a Consiliului judetean, sub acuzatia ca ar fi primit 20.000 dolari mita pentru a intermedia vanzarea unui teren in zona veche a orasului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea