Social

Radoi insista sa inchida usile metroului

Noua runda de negocieri dintre sindicalistii de la metrou si conducerea Metrorex nu a avut nici un rezulat. Discutiile de ieri au durat mai bine de opt ore, iar autoritatile au inaintat o oferta de marire a salariilor cu 9%, sindicalistii au refuzat-o si ameninta cu greva generala .

Sindicalistii de la metrou, condusi de Ioan Radoi, au respins din nou oferta propusa de Metrorex .

Desi negocierile au inceput de la ora 10.00 dimineata, la ora 18.00 nu se ajunsese la nici un rezultat. Am propus o majorare a salariilor cu 6% in februarie si cu trei procente din septembrie. Insa liderii sindicali au refuzat vehement. Vom intra acum la o noua runda de negocieri, a declarat Liviu Soava, directorul Metrorex, ieri, la ora 18.00, dupa mai bine de opt ore de negocieri. Nici angajatii nu s-au lasat mai prejos ca sindicalistii. Acestia au amenintat in protestul spontan, declansat ieri, ca vor face greva generala incepind cu 23 ianuarie daca nu vor primi ce au cerut, adica o majorare salariala cu 20%. Totodata, acestia scandau demisie in bloc pentru conducerea Metrorex. Potrivit lui Liviu Soava, declansarea grevei generale la metrou este ilegala. Nu exista un conflict de munca, deci aceasta greva nu are baza legala, spune Soava.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea