Social

Radio Romania Cultural - Radu Beligan, premiul de excelenta

Premiile Radio Romania Cultural au fost acordate pentru a opta oara in cadrul Galei desfasurate in seara de 24 martie la Teatrul Odeon , partener traditional al manifestarii.

Premiile care s-au decernat in urma nominalizarilor acopera 11 categorii. La "Poezie” au fost premiati Ruxandra Cesereanu si Andrei Codrescu pentru cartea "Submarinul iertat” (Editura Brumar, Timisoara), in timp ce la categoria "Proza” premiul a fost castigat de Ioan Lacusta pentru romanul "Luminare” (de la Editura Polirom). La categoria "Teatru”, castigator a fost Andrei Serban pentru regia spectacolului "Unchiul Vanea” de Cehov la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, pentru "Muzica” a fost distins harpistul Ion Ivan Roncea, iar la categoria "Film” a castigat Cristian Mungiu cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.

Categoria " Arte plastice ” l-a avut in prim plan pe Sorin Dumitrescu; la categoria "Stiinta” a castigat prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Targoviste, seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli metabolice de la Institutul "Nicolae Paulescu” din Bucuresti, iar la categoria educatie-invatamant Paula Popoiu, director general - Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti”.

La cele trei categorii rezervate jurnalismului cultural au fost anuntati trei cistigatori: revista Cultura la "Reviste si suplimente culturale”; "Jurnal cultural” de la TVR Cultural la "Emisiuni culturale de televiziune” si "Cinemagia” la site-uri culturale de internet.

Ca de obicei, au fost decernate si trei premii pentru intreaga activitate. Premiul "In memoriam "Iosif Sava” a revenit Corului de copii radio si dirijorului Voicu Popescu. Premiul Lux Mundi ii revine in acest an dramaturgului Matei Visniec , pentru integrarea dramaturgiei romanesti in discursul teatral european. In sfarsit, pentru profesionalismul omului de teatru si distinctia omului de cultura, Premiul de excelenta Radio Romania Cultural ii revine in acest an actorului Radu Beligan.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea