Social

#monitorizare tranzit gaz #observatori europeni #prezenta jurnalisti #vladimir putin

Putin propune prezenta jurnalistilor la monitorizarea tranzitului de gaz

Premierul rus Vladimir Putin a propus prezenta jurnalistilor in misiunea de monitorizare a tranzitului gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei, pentru mai multa transparenta.

Rusia si UE au ajuns la un acord privind componenta comisiei de monitorizare a gazului rusesc tranzitat prin Ucraina, arata RIA Novosti. Aceasta va fi formata din reprezentanti ai Gazprom si Naftogaz , ai ministerelor energiei din Ucraina si Rusia, Comisiei Europene, companiilor clienti din Europa, experti de la organizatii internationale de monitorizare si concernul de gaz din Norvegia, a anuntat, sambata, premierul rus, Vladimir Putin, la conferinta de presa dupa semnarea cu UE a protocolului de infiinatare a comisiei. Partea rusa insista asupra acestei componente a comisiei.

Sarcina observatorilor va fi de a controla tranzitul de gaz pe teritoriul ucrainean, pentru a pune capat acuzatiilor reciproce pe care si le-au adus cele doua parti. Vicepresedintele Naftogaz Volodimir Trikolici anuntase ca, printre observatorii europeni care vor supraveghea tranzitul gazului rusesc in Ucraina, se numara si reprezentanti ai Romaniei.

Trikolici a anuntat ca din misiunea de monitorizare fac parte reprezentanti ai companiei Gaz de France si ai Cehiei, Slovaciei, Poloniei si Romaniei. Anterior, postul rus de televiziune Vesti informase ca printre statiile de masurare a tranzitului gazului rusesc de pe teritoriul ucrainean unde vor fi desfasurati observatori europeni se afla si cea de la Orlokva, de la granita cu Romania. Orlovka se afla pe malul stang al Dunarii, de cealalta parte a fluviului fata de Isaccea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea