Social

Putin i-a prezentat presedintelui rus lista de ministri

Noul premier rus Vladimir Putin i-a prezentat presedintelui Dmitri Medvedev lista cu propunerile de ministri. Seful cabinetului de la Moscova a precizat ca lista va include si nume noi, insa nu se stie, deocamdata, cand vor fi facute publice acestea. Premierul Putin a anuntat ca ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov , si cel al Apararii, Anatoli Serdiukov, vor fi pastrati in functie. De asemenea, Putin a precizat ca il va mentine in functia de ministru al Finantelor pe Aleksei Kudrin, perceput drept un garant al politicilor privind liberalizarea pietei.

O parte din colaboratorii fostului presedinte vor ramane in continuare alaturi de acesta in noul cabinet. Fostul premier Viktor Zubkov va ramane in cabinet ca ministru pentru Pescuit si prim- vicepremier , potrivit Reuters. Fostul sef al administratiei de la Kremlin, Serghei Sobianin, va deveni seful de personal al lui Putin in cadrul Guvernului. Fostul adjunct al sefului de personal de la Kremlin, Igor Secin, va fi vicepremier. De asemenea, Serghei Ivanov va ocupa un post de vicepremier in cadrul noului Guvern, iar Igor Suvalov, care a fost consilierul economic al lui Putin la Kremlin, va fi cel de-al doilea vicepremier.

Vladimir Putin a fost aprobat de Duma de Stat in functia de premier saptamana trecuta, la o zi dupa investirea noului presedinte, Dmitri Medvedev.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea