Social

#naftogaz #datorii #ucraina #livrare #putin #gaz

Putin ameninta ca va sista livrarea de gaz catre Europa

Livrarea gazului rusesc, din nou la un pas de sistare . Premierul rus, Vladimir Putin, a anuntat astazi ca Rusia ar putea opri livrarile de gaz catre Europa daca Ucraina nu-si plateste datoriile.

Conform declaratiilor lui Putin in cazul in care Ucraina nu isi plateste datoriile catre Rusia pana sambata, Rusia va intrerupe livrarile de gaz catre consumatorii ucrainieni si probabil si catre cei europeni. Pozitia oficialilor de la Kiev nu s-a lasat asteptata, in presa vorbindu-se despre faptul ca Ucraina a promis ca va plati datoria pana la finalul zilei.

Aceasta declaratie vine dupa ce ieri un grup de mascati, din cadrul grupului de interventie al serviciilor de securitate ucrainiene a organizat un raid la compania Naftogaz, actiune despre care s-a spus ca este parte a unei investigatii privind o frauda de 880 de milioane de dolari.

Naftogaz s-a aflat in centrul disputei cu Rusia in luna ianuarie in ce priveste pretul gazelor . In acea perioada, livrarile de gaz catre unele state europene au fost sistate pentru o scurta perioada de timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea