Social

# poluare planeta #interzicere pungi plastic #pungi #pungi plastic #pungi de plastic #poluare #plastic

Pungile de plastic, interzise din 2022

Plasticul a devenit o adevarata problema pentru mediul inconjurator. Pentru a proteja mediul inconjurator tot mai multe tari impun masuri restrictive si incearca sa gaseasca modalitati prin care sa diminueze poluarea planetei cu plastic.

 

Printre acestea se numara si Germania, care a votat ca incepand din anul 2022 sa interzica pungile de plastic.  Legea a fost votate de camera inferioara a parlamentului german, Bundestagul.

Potrivit legii, pungile din plastic pe care clientii le iau de obicei de la casele de marcat urmeaza sa fie interzise dupa o perioada de tranzitie de 12 luni. 
Vor ramane, in schimb, pungile reutilizabile si pungile subtiri, din plastic, de la raioanele de legume si fructe.

''Punga de plastic este simbolul irosirii resurselor'', a afirmat ministrul Mediului, Svenja Schulze, care a initiat interdictia. ''Alternative eficiente sunt cosurile pentru cumparaturi, pungile din panza lavabile pentru fructe si legume si cutiile refolosibile (...)'', a adaugat ministrul, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea