Social

#antibiotice #antibiotic #imunitate #pui autohtoni

Puii injectati cu antibiotice ne scad imunitatea

Romanii care includ in alimentatie carne de pui tratata cu hormoni si antibiotice risca sa nu mai raspunda la tratamentele medicamentoase, atrag atentia specialistii.

"Cand in organism patrund a antibioticele, acestea aduc la aparitia tulpinelor rezistente la acest tip de medicament", a declarat la Romania TV profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

Toate substantele folosite in tratarea puilor raman in organismul uman circa 40 de zile, perioada in care consumatorii raman imuni la tratament.

Profesorul Mencinicopschi sustine ca, in urma prabusirii sistemului imunitar, pot aparea diferite afectiuni, printre care sindromul intestinului permeabil si intolerante alimentare grave.

Eugen Irimia, vicepresedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor, recomanda romanilor sa verifice carnea de pui inainte de a o cumpara.

"Consumatorii nu ar trebui sa accepte puii din afara tarii, pentru ca puii nostri sunt mult mai bine hraniti si mai natural decat cei din import. La ora actuala, Romania duce o politica de hranire naturala a pasarilor si animalelor", a mai declarat Irimia pentru ziarulring.ro.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea