Social

#cancer ovarian #cancer #pudra de talc #utilizare pudra de talc

Pudra de talc, cancerigena! Zeci de mii de femei se imbolnavesc

Pudra de talc este nelipsita din locuintele oamenilor, chiar daca acestia nu au copii. Multe femei apeleaza la pudra de talc, in scopuri cosmetice. Stiai insa ca aceasta este una dintre principalele motive pentru care femeile se imbolnavessc de cancer ovarian?

 

Cercetarile efectuate inca din anul 1982 au aratat o legatura puternica intre pudra de talc pentru bebelusi si cancerul ovarian. Rezultatele cercetarii au ajuns pe paginile ziarului New York Times.

Pudra de talc creste riscul femeilor de a fi diagnosticate cu cancer ovarian cu 33%, mai ales daca e folosita in zona genitala, potrivit realitatea.net.

Epidemiologul Dr. Daniel Cramer afirma ca cel putin 10.000 de femei dezvolta cancer ovarian ca urmare directa a utilizarii zilnice a acestei pudre.

Talcul este fabricat din silicat de magneziu hidratat. Din acest material face parte si azbestul, un amestec de silicat de magneziu si silicat de calciu, adauga realitatea.net

Sursa foto: spynews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea