Social

Puciul pensionarilor

Cu sprijinul logistic al PSD si PD-L, mai multe organizatii, avandu-l in frunte pe baronul de Mogosoaia Dan Claudiu Tanasescu, au pichetat guvernul, cerand marirea pensiilor

Peste 100 de pensionari au organizat un miting in fata guvernului, unde au cerut marirea punctului de pensie si demisia unor demnitari. Partidul Popular si al Protectiei Sociale si-a adus membrii in fata Palatului Victoria, cu sprijinul PC, PSD si PD-L. Liberalii sunt de parere ca PD-L si PSD folosesc mita electorala inventata de FSN.

Manifes ­tantii aveau pan­ carte pe care scria: „Cerem demisia mi­nistrilor pen­sionarologi", „Dati-ne inapoi grupele I si II", „La cota unica de impozitare , sistem unic de pensii". In fata guvernului au fost prezenti pensionari din Galati, Roman, Ploiesti, Pitesti si Vaslui.

Liderul Aliantei Pensionarilor pentru Conciliere din Galati, Toader Cristea, a spus ca a apelat la toate partidele politice pentru a-i sprijini pe pensionari sa vina la Bucuresti, dar numai PC, PD-L si PSD i-au ajutat.
Pe baricadele pensionarilor s-a aflat senatorul Dan Claudiu Tanasescu.

El s-a facut remarcat prin participarea la organizarea activitatii postului de televiziune Cosmos TV, iar dupa ce a fost exclus din PRM a fost printre cele mai proeminente figuri in scandalul banilor de chirie pentru parlamentari. Tanasescu se afla pe lista celor care au solicitat bani de chirie, desi locuieste la Mogosoaia, la mai putin de 30 de minute de mers cu masina de Bucuresti.

„N-a venit nimeni sa ne ajute"

Claudiu Tanasescu a explicat pentru „Adevarul" ­ca el s-a aflat acolo in calitate de presedinte al Partidului Popular si al Protectiei Sociale. Tanasescu a negat sprijinul primit de la alte partide.

„N-a venit nimeni sa ne ajute. Au fost microbuze, dar au fost contractate de federatiile de pensionari din provincie. Nu a fost niciun fel de amestec de la aceste partide (PD-L si PSD - n.red.), a declarat senatorul. El a mai spus ca manifestantii s-au strans in fata Executivului pentru a „admonesta guvernul sa dea drumul la aceste legi", referindu-se la pachetul de legi pentru pensionarii din grupele I si II.

Potrivit lui Tanasescu, PSD si PD-L vor sa se foloseasca de pensionari pentru a obtine voturi, dar influenta asupra acestora este in scadere .

El a dezvaluit ca, „dupa unele sondaje Partidul Popular si al Protectiei Sociale va fi votat de mai mult de 10 la suta in anumite judete".

Olteanu: PSD si PD-L folosesc mita electorala


Liberalii i-au acuzat pe reprezentantii PD-L si PSD ca i-au mituit pe pensionarii din Galati. „PDL si PSD au hotarat sa faca in Galati si la Bucuresti campanie electorala oferind bani pensionarilor (...) Observam in acelasi timp ca PSD si PDL, prin mita electorala pe care o dau, folosesc aceleasi metode de sorginte FSN-ista, aceleasi metode de stanga, fie ca e vorba de stanga rosie, fie ca e vorba de stanga vopsita portocaliu", a declarat coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu. El a cerut autoritatilor statului – Autoritatea Electorala Permanenta si Curtea de Conturi - sa verifice natura banilor pe care PD-L i-ar fi dat pensionarilor din Galati.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea