Social

#basescu #dna #psd

PSD va depune plangere la DNA impotriva lui Traian Basescu

PSD va depune plangere penala impotriva presedintelui Basescu pentru ca ar fi retrocedat ilegal cladirea "Ciclop" din Bucuresti, a decis astazi Consiliul National al PSD, care a votat in unanimitate o propunere in acest sens a lui Radu Mazare , primarul Constantei.

Plangerea penala va fi depusa pentru abuz in functie impotriva intereselor publice si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Primarul Constantei a cerut Procuraturii sa fie citati ca martori membrii comisiei de retrocedare din Primaria Generala din timpul lui Traian Basescu.

La final, dupa ce propunerea sa a fost votata in unanimitate de catre CN al PSD, Mazare a declarat ca "acesta este premiul pentru castigarea alegerilor" si ca "barbatia se castiga in alegerile din Romania".

Mazare declarase anterior de la tribuna consiliilor nationale reunite ale PSD ca Traian Basescu a retrocedat, pe cand era primar, cladirea "Ciclop" de pe Calea Victoriei, intr-un mod "revoltator de ilegal", si, aratand salii un dosar, i-a cerut presedintelui de sedinta, lui Adrian Nastase, sa supuna la vot propunerea ca cererea penala impotriva sefului statului sa fie semnata de PSD.

Nastase i-a reamintit lui Mazare ca sedinta este una comuna PSD-PC si ca nu poate supune acum la vot propunerea lui, dar l-a asigurat ca va face acest lucru in sedinta separata a Consiliului National al PSD. Nastase nu s-a abtinut si a spus si o gluma. "Eu, daca as putea, as pune deja rezolutia", a declarat fostul premier, in rasetele salii.

Anterior, inainte de a cere PSD sa semneze o cerere de urmarire penala care sa investigheze modul in care Basescu a facut retrocedarea cladirii, Mazare s-a lansat intr-o serie de atacuri la adresa presedintelui. "Traian Basescu pozeaza in cavaler al dreptatii si e plin de bube raioase ca cele pe care vi le-am aratat", a declarat primarul Constantei.

Mazare a spus si despre Daniel Morar , seful DNA, ca este "un buboi" pus sa haituiasca pesedisti. El a spus ca Morar i-a inchis lui Traian Basescu dosarul Flota, i-a facut doua expertize, in timp ce lui, de cativa ani ii refuza una.

Potrivit Constitutiei, presedintele Romaniei nu poate fi anchetat penal, avand imunitate .

Seful statului acuza PSD de imaturitate

Presedintele Traian Basescu regreta lipsa de maturitate a liderilor PSD care incearca sa creeze impresia ca toti ceilalti oameni politici sunt ca ei. Aceasta este reactia presedintiei la atacurile de azi ale lui Radu Mazare, reactie transmisa purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale Valeriu Turcan.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea