Social

#bucuresti #alegeri #vot #psd #prm #pdl #gigi becali #cristian pirvulescu

PSD si PRM intrec dreapta in capitala

Pentru prima oara dupa caderea regimului comunist, dreapta este pe cale sa-si piarda suprematia in capitala. La alegerile pentru Parlamentul European, PSD si PRM s-au apropiat foarte mult de scorul insumat al PD-L si PNL.

De la alegerile europarlamentare din 2007 pana la cele din acest an, PSD a crescut cu 12% in timp ce PRM a castigat 14%. Daca in 2007, PD si PLD castigau impreuna 49% din electoratul bucurestean, in 7 iunie , PDL si Elena Basescu au adunat doar 33,72% din voturi.

PSD a pierdut primul loc in alegerile europarlamentare din Capitala, cu numai 880 de voturi in urma PD-L. Analistii politici considera scorul strans ca pe un semn al ascentiunii votantilor atrasi de extreme, informeaza Romania Libera.

PRM a beneficiat foarte mult de pe urma lui Gigi Becali. Sloganul "Doi crestini si patrioti vor scapa tara de hoti!" a castigat votul a 16,07% din votantii din capitala. Declinul dreptei din Bucuresti este interpretat de analistii politici ca un semn al migrarii unei parti din electoratul lui Basescu catre Gigi Becali.

Cristian Pirvulescu , presedintele Asociatiei ProDemocratia sustine ca "atunci cand este vorba de o prezenta la urne de circa 16%, merg la vot cei care sunt foarte apropiati de partid sau retelele si clientela de partid".

Daca miza europarlamentarelor nu a fost mare, alegerile prezidentiale vor arata cu siguranta care dintre cele doua orientari politice ca iesi castigatoare in Capitala, dupa un an de criza economica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea