Social

#mircea geoana #theodor stolojan #psd #pdl #alegeri europarlamentare #comisar european #coalitie

PSD si PDL se bat anticipat pe postul de comisar european

Desi noii comisari vor fi numiti abia dupa alegerile europarlamentare din iunie, Mircea Geoana a anuntat ca urmatorul comisar european trebuie sa fie social-democrat si ca va face propuneri in curand. Theodor Stolojan spune ca decizia va fi luata in cadrul coalitiei.

Mircea Geoana a anuntat marti, la Senat, ca PSD isi doreste postul de comisar european si ca va face propuneri concrete joi, informeaza Cotidianul. Presedintele PSD considera ca viitorul comisar roman trebuie sa fie "un om cu greutate politica".
 
"Intentia noastra este sa propunem un comisar care sa se alature grupului comisarilor socialisti din Comisia Europeana. Acest subiect va face obiectul discutiilor pe care o sa le am cu liderii socialisti la Bruxelles peste doua zile", a declarat presedintele Senatului.

Portofoliile ochite de Geoana sunt cele economice sau pentru agricultura sau infrastructura. Castigarea unuia dintre ele este potrivita pentru Romania in opinia liderului PSD.

Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan spune ca Guvernul este cel care va propune viitorul comisar. Decizia se va lua in cadrul coalitiei pentru ca si democrat-liberalii au in vedere cateva nume si portofolii .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea