Social

PSD, regizorul stirilor de la TVR

Ieri au avut loc primele audieri ale unor angajati ai televiziunii publice. Discutiile s-au axat pe cazurile de cenzura politica practicate in perioada guvernarii PSD.
Prima audiata, Ioana Dumitrescu, redactor la stiri externe , a facut o serie de dezvaluiri care demonstreaza cum se lucra la jurnalele TVR. Din 2002 nu am avut voie sa mai dam stiri negative in ceea ce-l priveste pe Berlusconi. Dupa ce pe post s-a scapat stirea privind reluarea proceselor de la Milano, imediat redactora-sefa a primit telefon de sus, de la Valentin Nicolau, care a reprosat difuzarea ei. Inmormintarea premierului sirb Zoran Gingic a fost prilej de imagine pentru Adrian Nastase. Ioana Dumitrescu a explicat ca, in loc sa se utilizeze imaginile prin satelit, au fost folosite cele trimise de un corespondent TVR care il aveau tot timpul in centrul imaginii pe fostul premier. Redactorul de stiri interne Marius Zamfir a dezvaluit faptul ca PSD a avut acces la toate inregistrarile video ale TVR. Un domn Constantinides era prezent in fiecare zi in TVR si copia toate inregistrarile facute de noi.
Material anti-PNL, imprumutat de la Antena 1

Producatorul Raluca Brumaru a facut o radiografie a stirilor de la jurnalele TVR si a demonstrat prin numeroase exemple ca acestea erau in favoarea PSD si atacau gratuit opozitia. Cind patru consilieri PNL din Gorj trec la PUR, se da declaratia unuia dintre ei cu atac la PNL, dar fara replica de la liberali. Subiectul filmat a fost imprumutat de la Antena 1, a dezvaluit Raluca Brumaru. De asemenea, membri ai PSD nu au aparut pe post cind criticau guvernarea. Ioan Rus a afirmat pe toate posturile radio si TV ca mai este coruptie in politie, numai la TVR nu a aparut nimic, a afirmat producatorul de la TVR . Astazi urmeaza sa fie audiati alti sase redactori si producatori din TVR.
Reactia SRTV

Ca reactie la ceea ce s-a intimplat ieri, Departamentul Comunicare al TVR a transmis un comunicat prin care conducerea institutiei isi exprima surprinderea ca activitatea comisiei a debutat fara a se fi prezentat regulamentul de functionare al acesteia sau criteriile si metodologia care vor sta la baza analizei activitatii SRTV.
Conducerea TVR a mai apreciat ca la audierile de ieri au fost si persoane care fie au conflicte juridice cu SRTV, fie au probleme personale

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea