Social

PSD pregateste mazilirea lui Nastase

Adrian Nastase ar putea ramine peste o saptamina si fara carnetul de partid, si fara a treia functie in stat. Cea de presedinte al Camerei Deputatilor. Motivul: panica liderilor PSD provocata de gravele pierderi de imagine inregistrata de partid dupa scandalul Zambaccian - Tamara.

Liderii PSD de la centru vor sa le propuna sefilor organizatiilor judetene care se vor reuni la Bucuresti pe 15 martie dezbaterea cazului Nastase. Ar urma, potrivit unor surse, sa fie avansata si o propunere: demiterea din partid a fostului premier. Motivul: afectarea grava a imaginii PSD din cauza scandalurilor de coruptie in care este implicat colegul lor. Ieri, marea majoritate a parlamentarilor PSD erau extrem de agitati. Ultimul demers al lui Adrian Nastase, tirgul propus procurorilor DNA cu doua zile in urma, i-a inflamat. Unii il acuzau chiar pe fostul premier ca i-a iritat inutil pe anchetatori . Spaima lor pare tardiva dupa sustinerea pe care i-au acordat-o colegului lor cind au votat contra perchezitiei caselor din Zambaccian si Cornu. Parlamentarii PSD s-au justificat insa, precizind ca nu au vrut sa se creeze un precedent prin aprobarea cererii de perchezitie inaintate Parlamentului de ministrul Justitiei.

Oprisan: Este momentul ca si Nastase sa ajute partidul

La orele prinzului, ieri, Adrian Nastase i-a invitat in biroul sau de sef al Camerei Deputatilor pe Viorel Hrebenciuc si Miron Mitrea pentru a se interesa daca informatia privind posibila sa excludere este reala. La scurt timp, Miron Mitrea a plecat la o intilnire cu Mircea Geoana, la sediul central din Kiseleff. Hrebenciuc a refuzat sa dea amanunte referitoare la intilnirea in trei: Subiectul demisiei... eu am stat putin in birou. Mai curajos decit liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, s-a dovedit ieri Marian Oprisan , seful pesedistilor din Vrancea, cunoscut ca omul lui Mitrea: De ce s-a opus perchezitiei? PSD l-a ajutat destul pe Adrian Nastase. E momentul ca si Nastase sa ajute partidul. Da, scandalul in care este prins Nastase afecteaza grav imaginea PSD. Deocamdata, atita spun, a fost comentariul sec al lui Octav Cozminca. Este necesara o delimitare clara intre PSD si situatia personala a lui Adrian Nastase. Raspunderea ii revine lui, a spus senatorul PSD George Maior . Mi-e greu sa spun daca trebuie dat afara din partid. Decizia e a celor care conduc partidul. Problema e de morala, daca ar vrea Nastase sa-si dea demisia, a declarat si presedintele Senatului, viceliderul PSD Nicolae Vacaroiu.

Ilie Sirbu: Mai important este partidul

In pregatirea dezbaterii de miercuri, pentru care liderii PSD se declarau ieri hotariti sa propuna organizatiilor judetene excluderea lui Adrian Nastase din partid, luni va avea loc la sediul central o reuniune restrinsa a conducerii centrale. Ocazie cu care se vor pregati mai multe analize si documente care sa sustina propunerea radicala privind excluderea. Liderii PSD se declarau ieri constienti ca, prin renuntarea la Nastase, vor pierde definitiv presedintia Camerei Deputatilor, arvunita de PNL. Va fi o pierdere, dar aceasta functie nu ne mai ajuta. Mai important este partidul, a analizat senatorul Ilie Sirbu. Presedintele PSD, Mircea Geoana, nu a dorit sa fie contactat.

I-au cerut demisia de onoare

Insinuarea celor doi senatori, ca Nastase ar trebui sa demisioneze din proprie initiativa, a fost deja pusa in practica. Potrivit unor surse, de citeva zile, citiva lideri ai PSD ii sugereaza o demisie de onoare. Oferta a fost respinsa, repetindu-se scena de acum doua luni de zile cind Nastase, doar fortat de colegii sai, in spatele usilor inchise din Kiseleff, s-a autosuspendat din functia de presedinte executiv al PSD.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea