Social

PSD, PNL, et Comp. & politica de indiguire a Comisiei Europene

Social democratii stiu ce sa spuna in perspectiva, iminenta, a Raportului critic al Comisiei Europene pe zona justitiei romane. Incep sa invete si liberalii acelasi discurs. PC, partener strategic al PSD, e, sunt sigur, deja convins de “justetea” unei asemenea pozitii. Restul sau nu conteaza, sau tace.
 

Ceea ce vineri parea a fi doar o iesire in decor a unui politician care are, periodic, asemenea idei - ma refer la Adrian Severin - a fost ridicat la rang de probabila pozitie strategica intr-o situatie de criza de colegul sau de partid Titus Corlatean , la emisiunea “Discutia saptamanii”, realizata la comun de HotNews si de BBC Romania.

Intr-un interviu dat Europei libere, Adrian Severin era convins ca, la momentul raportului din luna iulie, “ Comisia Europeana va evita cu acest prilej sa spuna si care este vina sa in ce priveste lipsa, pe de o parte, a unui progres suficient, iar pe de alta parte, deturnarea luptei impotriva coruptiei catre hartuiala politica”.

Titus Corlatean, un politician al carui discurs public nu e mereu coerent din punct de vedere logic, repeta pozitia colegului sau de partid si de Parlamentul European: “Comisia Europeana va critica pe buna dreptate inconsecventa procesului de reforma a justitiei in Romanie in ultimii ani. Comisia Europeana avea ea propria responsabilitate atunci cand s-a angajat la acest drum”. De ce e responsabila Comisia Europeana pentru derapajele in materie de buna practica a justitiei in Romania?

Argumentul dlui Corlatean e stupefiant: “Domnul Frattini, care a venit si a mers in aceasta directie si care ne-a dat tot felul de lectii de cum se face reforma in justitie, cum se combate marea coruptie, avea un trecut extrem de interesant in Italia, inainte de a veni la Comisia Europeana”. Pozitia domnilor Corlatean si Severin e intarita si de reactia colegei lor de la Parlamentul European Renatte Weber. In emisiunea HotNews-BBC, doamna Weber spune ca si Comisia Europeana “are ea insasi probleme, atunci cand se duce foarte departe cu o anumita critica si lanseaza un nivel de asteptare foarte mare”.

Asadar, stim cum vor reactiona majoritatea politicienilor nostri in iulie, la Raport. Vor inveli in ambalaje stralucitoare acele fraze care ii vor avanjata (vor fi si din astea!). Si vor cauta vinovati in afara pentru ceea ce le provoaca inconfort. Halal responsabilitate!

Problema este ca, dupa ce acest Raport va trece, noi vom ramane cu ei. Cu acei politicieni care au transformat Legislativul in Putere Judecatoreasca. Cu acei politicieni care isi bat joc in fiecare zi de democratie, de stat de drept si de ideea de lume civilizata. Cu acei politicieni care, intr-o lume decenta, ar trebui sa plateasca drastic pentru indolenta cu care isi exercita mandatele de “trimisi ai poporului” si pe care, iata, nu mai are nimeni forta si dorinta sa ii pedepseasca.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea