Social

PSD a incercat sa ingroape matusile

Un grup de deputati PSD in frunte cu Viorel Hrebenciuc a facut un proiect de lege, acceptat de Senat, referitor la declaratiile de avere din care dispar complet obligatiile privind declararea sumelor, a conturilor curente si a depozitelor bancare.

Proiectul, initiat de sase deputati PSD, prima semnatura apartinind lui Viorel Hrebenciuc, a fost depus la Senat pe 31 mai 2005. La doua luni dupa ce Guvernul adoptase, prin OUG, la initiativa ministrului Justitiei, Monica Macovei, noile formule ale declaratiilor de avere, conforme cu solicitarile UE.
Datorita lor au fost aduse la cunostinta opiniei publice averile adunate de politicieni, culminind cu scandalul matusa Tamara legat de acumularile funciare, imobiliare si financiare ale lui Adrian Nastase.

Proiectul de lege al PSD, semnat de Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Cristian Diaconescu, Calin Ion, Viorel Pupeza si de Dan Nica , a fost adoptat de Senat pe 6 februarie 2006, prin metoda aprobarii tacite. De astazi, proiectul isi incepe cariera in Camera Deputatilor, insa PSD a anuntat deja ca-l retrage.
Proiectul semnat de deputatii PSD introduce termeni ambigui si interpretabili ca sa aiba motiv fiecare sa scrie ce vrea. Prea multi politicieni din toate partidele au ajuns sa urasca actualele declaratii de avere, a comentat analistul politic Sorin Ionita, care a semnalat adoptarea proiectului.

Hrebenciuc semneaza ca primarul

Nu stiu ce am semnat. Semnez foarte multe proiecte ca sa le dau greutate, a respins ieri Viorel Hrebenciuc, seful deputatilor PSD, orice implicare a sa in crearea legii.
Daca un om normal nu are venituri suplimentare de declarat, bifeaza la casutele da si nu. Noi doream sa se inceapa cu casutele pentru ca plecam de la premisa ca omul e de buna-credinta, iar daca opinia publica descopera ca a gresit, atunci el trebuie sa-si dea demisia din functie, a argumentat deputatul Valeriu Zgonea. Hrebenciuc si Zgonea au spus ca vor cere astazi staff-ului Camerei Deputatilor retragerea din cursul legislativ al proiectului cu casute. Motivul: Sa nu se creada ca PSD are de ascuns averi sub pres si mai e si dezbaterea din jurul lui Adrian Nastase. Apoi, cine e timpit?
Opinia publica a acceptat declaratiile de avere propuse de Macovei, deci proiectul nostru este caduc. In contrapartida cu deputatii PSD, senatorul PSD Cristian Diaconescu a declarat ieri ca partidul nu se lasa si va lansa, saptamina viitoare, alte doua proiecte de lege privind declaratiile de avere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea