Social

Provizorat de patru ani la Primaria Cluj

- 50 de sefi de directii, servicii si compartimente din Primaria Cluj vor trebui sa se prezinte, din nou, la concurs.

- Ei ocupa provizoriu, de patru ani, functiile de conducere din administratia locala.

- Situatia a fost provocata de un sit de procese, de delegari si de hotarari de Guvern.
Absolut toti cei 50 de sefi de directii, servicii si compartimente din Primaria Cluj-Napoca vor trebui sa dea, din nou, concurs pentru functiile pe care le ocupa. Prefectul de Cluj, Calin Platon , i-a cerut primarului Emil Bocsa scoata la concurs toate posturile de conducere pana in data de 30 iunie.

Printre functiile care vor fi scoase la concurs se numara si cea de secretar al Consiliului Local. Toti sefii din Primaria Cluj-Napoca se afla in stare de provizorat, sustine prefectul Calin Platon . Ei au fost numiti in post prin deciziile primarului, in loc sa obtina functiile de conducere prin concurs. Prefectul de Cluj declara ca situatia de provizorat, care dureaza de patru ani, este complet anormala.

Calin Platon a afirmat ca problema cea mai grava este cea a secretarului Consiliului Local, Aurora Tarmure. Delegarea acesteia pe postul de secretar a fost semnata in anul 2006. Ea nu ar fi avut voie sa ocupa acest post decat maximum sase luni, termen in care Primaria ar fi fost obligata sa organizeze concurs pentru ocuparea functiei. Calin Platon crede ca, din aceasta cauza, toate actele semnate de Aurora Tarmure ar putea fi lovite de nulitate .

In replica, purtatorul de cuvant al Primariei, Raimonda Boian, a afirmat ca starea de provizorat a fost provocata de procesul in contencios deschis de fostul prefect PSD, Vasile Soporan, impotriva fostului primar PRM, Gheorghe Funar. Primul a atacat in instanta decizia lui Gheorghe Funar prin care angajatii Primariei au fost numiti functionari publici . In cele din urma, instanta a anulat aceasta dispozitie, asa ca, legal, angajatii Primariei au devenit functionari abia in luna octombrie a anului trecut.

Raimonda Boian spune ca, pana la numirea ca functionari, toti angajatii Primariei au avut contracte obisnuite de munca, care nu intra sub incidenta legilor referitoare la functiile publice. "Angajatii municipalitatii nu puteau fi numiti functionari, cata vreme exista un poroces pe rol". In privinta Aurorei Tarmure, Raimonda Boian spune ca atributiile ei au fost preluate de multa vreme de seful serviciului juridic din Primarie, asa ca nu exista acte lovite de nulitate.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea