Social

# dossar penal de terorism #protest metrou #terorism

Protestul de la metrou! Dosar penal de TERORISM si zeci de amenzi

Protestul de la metrou, pornit spontan in aceasta dimineata de sindicalisti, a dus la zeci de amenzi date protestatarilor dar si la deschiderea unui dosar penal de terorism.

 

Politia Capitalei si Jandarmeria Bucuresti au anuntat ca s-au deschis doua dosare penale si s-au aplicat zeci de amenzi. Unul dintre dosare a fost deschis la sesizarea Metrorex si vizeaza infractiuni la legea privind prevenirea si combaterea terorismului.

"A fost primita o sesizare din partea Metrorex, privind incalcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea si combaterea terorismului, care a fost inaintata, de urgenta, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, a declansat cercetari, conform art.218 alin(4)din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: declararea grevei de catre organizatori cu incalcarea prevederilor art. 205 constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel putin o treime din activitatea normala.

De asemenea, Jandarmeria Capitalei a aplicat, pana in prezent, 23 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 125.000 de lei pentru:

- nerespectarea masurilor privind organizarea de adunari publice in spatii inchise, asa cum este prevazut in Legea nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

- desfasurarea protestului fara autorizare, fapta prevazuta de Legea nr. 60/1991 si

- nerespectarea masurilor sanitare, cum este prevazut tot in Legea nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodata, pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Politia a dispus masuri pentru fluenta traficului, pentru a ajuta pe toata lumea sa ajunga acolo unde este nevoie.

Depunem toate eforturile necesare, pentru a veni in sprijinul persoanelor care utilizeaza transportul in comun de suprafata, dar si mijloacele proprii de deplasare.

Verificarile continua", transmite cele doua structuri ale MAI, potrivit stiripesurse.ro.

Sursa foto: observatornews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea