Social

#columbia #joc piramidal #ostatici #politisti

Proteste si politisti luati ostatici in Columbia

Sute de mii de columbieni si-au pierdut economiile in urma inchiderii unor jocuri piramidale ilegale, situatie care a antrenat proteste violente si chiar luari de ostatici, au anuntat surse de politie.

La Orito, in departamentul Putumayo (sud), locuitorii au luat ostatici patru politisti si alte sase persoane, acuzandu-le ca incearca sa le fure banii, a anuntat colonelul Orlando Polo, responsabil in politia locala , citate de AFP.

In total, opt politisti au fost raniti si 10 persoane au fost luate ostatice in statul sud-american. Jocul piramidal consta in a oferi dobanzile promise celor care isi depun economiile, dobanzi care adesea depasesc 150%, dinbanii depusi de clientii noi. De cele mai multe ori, societatile care apeleaza la astfel de sisteme dau faliment sau administratorii lor fug cu banii victimelor.

In Columbia, inchiderea brutala, la inceputul lunii octombrie, a unei dintre aceste societati, DRFE, si apoi inchiderea administrativa a alteia, DMG, a ruinat sute de mii de persoane, pana la doua milioane potrivit unor estimari , iar manifestatiile sunt in prezent aproape zilnice. In 17 octombrie, Guvernul columbian a decretat "starea de urgenta economica si sociala" pentru a lupta impotriva consecintelor acestor falimente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea