Social

#proteste europa #violente israel gaza

Proteste in intreaga Europa fata de atacurile israeliene din Gaza

Mii de persoane au manifestat duminica in intreaga Europa impotriva raidurilor israeliene din Fasia Gaza , soldate cu peste 300 de morti incepand de sambata.

De la Londra la Paris, de la Madrid la Copenhaga si Istanbul, oamenii au iesit in strada pentru a condamna operatiunea lansata sambata, cea mai violenta de la ocuparea teritoriilor palestiniene de catre Israel in 1967, relateaza AFP.

La Londra, aproape 700 de persoane, potrivit politiei, si 3.000, potrivit estimarilor organizatorilor, s-au adunat in fata ambasadei Israelului, iar zece persoane au fost arestate pentru "tulburarea ordinii publice", dupa trei ore de proteste.

Protestatarii aveau drapele ale Autoritatii palestiniene si pancarte pe care era scris " Holocaust in Fasia Gaza" si "Nu pace, nu dreptate".

O noua manifestatie este programata pentru luni, la ora locala 16.00, in fata ambasadei Israelului din Londra, la apelul asociatiei "Campania de solidaritate pentru Palestina ".

La Paris, in cartierul in care traiesc multe persoane de origine magrebiana circa 1.300 de persoane, potrivit politiei, au iesit in strada, agitand pancarte pe care scria "Opriti masacrarea nevinovatilor". Tot la Paris, 150 de persoane, potrivit politiei, 300, potrivit organizatorilor, s-au adunat in Piata Etoile, scandand "Israelul terorist, Europa complice", sau "Holocaust in Fasia Gaza".

La Madrid, intre 500 si 1.000 de persoane au protestat in fata ambasadei Israelului, la apelul asociatiei "Pace acum". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea