Social

#miting #sindicate #protest

Proteste in Bucuresti: 50.000 de oameni in strada

Peste 50.000 de oameni au participat, miercuri, in Piata Victoriei din Bucuresti, la dintre cele mai mari actiuni sindicale organizate in Romania, dupa Revolutie.

Marile confederatii sindicale, care reprezinta acum mai putin de doua milioane de angajati au promis ca miercuri Piata Victoriei va fi neincapatoare si s-au tinut de cuvant.

La protest, in afara organizatiilor sindicale, au participat si oameni de rand si studenti. Zecile de mii de oameni au fost pasnici dar foarte galagiosi. Sindicalistii ameninta ca pe 31 mai intra in greva si se vor aduna din nou in Piata Victoriei pe care nu o vor mai parasi daca guvernantii nu inteleg semnalul dat de ei miercuri si nu-si dau demisia.

"Nu vom mai pleca pana nu pleaca ei din aceasta cladire ( sediul Guvernului - n.r.)", a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu . "Le reamintim guvernantilor ca atunci cand cetatenii mor de foame sunt indreptatiti sa-si manance conducatorii, daca nu sunt in stare sa conduca, sa plece. Jos Guvernul!", a spus Hossu.

Mii de oameni sau aflat pe stazile si bulevardele care fac legatura cu Piata Victoriei, presedintele Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica , spunand ca acestia nu sunt sindicalisti si participa din proprie initiativa la mitingul de la Guvern.

Acestia sau aflat pe bulevardele Lascar Catargiu si Aviatorilor, fiind paziti de sute de jandarmi.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

Foto : alinagorghiu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea