Social

#protest spontan #angajati #plata salarii #criza financiara #traian băsescu

Protest la Fortus SA din cauza salariilor neplatite

Aproape 200 de persoane au protestat, joi, la sediul administrativ al SA, acuzand ca directorul companiei l-a dezinformat pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, la vizita acestuia de miercuri seara de la fabrica, cand i-a prezentat situatia societatii.

"Am citit in presa ca presedintele a plecat linistit. Multi dintre noi nu si-au incasat salariile de trei luni. Am venit acum sa ne cerem drepturile salariile", a declarat un protestatar, citat de NewsIn.

Sindicalistii au mai spus ca sunt nemultumiti de faptul ca nu au stiut de vizita presedintelui. Salariatii au asteptat o ora in curtea societatii, timp in care reprezentanti ai sindicatului au discutat cu conducerea companiei, reprezentata de directorul Gheorghe Chisca.

Acesta a admis ca se inregistreaza si unele intarzieri salariale, dar a precizat ca platile se fac conform graficelor stabilite subliniind, in acelasi timp, ca acestea sunt corelate cu incasarile din productia efectiva. Dupa discutiile cu directorul firmei, angajatii s-au reintors la lucru.

Presedintele Traian Basescu a vizitat, miercuri seara, combinatul de euro anul 2009, iar cererile se ridica la 60 milioane euro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea