Social

#viza #romania #r. moldova

Protest la Chisinau impotriva garantiei bancare pentru obtinerea vizei romane

Mai multi tineri, membri ai organizatiei civice moldovene Spirit Romanesc, au participat la un protest la Chisinau, in fata ambasadei Romaniei. Tinerii vor eliminarea obligativitatii de a detine cel putin 500 de euro intr-un cont bancar pentru a primi viza in Romania.

Protestul vizeaza Ordonanta de urgenta 194/2002 a Guvernului roman care stipuleaza ca o persoana din afara UE trebuie sa prezinte o garantie bancara de 500 de euro pentru a primi accesul in Romania.

Tinerii sustin ca legea este contrara intentiilor declarate ale autoritatilor romane de apropierea de Republica Moldova.

Membrii asociatiei Spirit Romanesc cred ca prevederea limiteaza accesul oamenilor saraci, dar nu limiteaza accesul in Romania al infractorilor.

Fostul presedinte al organizatiei Hyde Park, Ghenadie Brega, vrea sa organizeze noi proteste care sa sustina cauza tinerilor moldoveni veniti la studii in Romania ale caror rude nu pot sa ii viziteze.

"Sper ca vom putea mobiliza tinerii moldoveni, pe care statul roman ii indeparteaza de parinti. Nu stiu pe cat este de justificat sa dai bursa dar sa nu permiti rudelor sa circule. Vrem sa initiem dezbateri privind obstructionarea cetatenilor moldoveni de catre statul roman. Am putea incepe cu discutarea cazurilor in care procedura de acordare a cetateniei romane dureaza 14 ani. Legea functionarului public european stipuleaza ca o cerere trebuie sa solutionata in 60 de zile", a declarat Brega, citat de Romania Libera.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea