Social

#beijing #arest #protest #chinez #jocuri olimpice

Protest la Beijing: 70 de chinezi care au ramas fara pamanturi au iesit in strada

Urmarile Jocurilor Olimpice de la Beijing apar abia la jumatate de an dupa incheierea acestora. Presa internationala anunta ca 70 de chinezi si-au luat inima in dinti si au protestat in centrul orasului Beijing fata de “inselaciunea” la care au fost supusi.

Protestatarii adunati in fata resedintelor unor oficiali comunisti , s-au plans de faptul ca autoritatile le-au confiscat pamantul pentru Jocurile Olimpice, insa pe terenurile lor s-au construit lux .

Conform declaratiilor martorilor, demonstrantii au vrut sa-i inmaneze o scrisoare premierului chinez, insa au fost impedicati de fortele de politie, care nu i-au lasat sa se apropie de casa acestuia. Potrivit unuia dintre demonstranti , proprietarii terenurilor confiscate au primit despagubiri din care nu-si permit insa sa-si cumpere alte case iar unii dintre ei isi asteapta si acum compensatiile promise .

Desi nu aveau pancarte si nu au scandat vreun slogan toti protestatarii au fost arestati.

Jocurile Olimpice de la Beijing s-au desfasurat in luna august a anului trecut iar pregatirile au costat Beijingul peste 40 de miliarde de dolari. Organizarea a inceput cu cativa ani inainte, numai constructia Stadionului National Beijing, “Cuib de pasare” durand 51 de luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea