Social

# vremea pe urmatoarele doua saptamnai #prognoza meteo #vremea

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Temepraturi de pana la 31 de grade Celsius

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit ANM, vremea se va incalzi treptat in toata tara. Spre finalul intervalului, in zona de sud a tarii temperaturile vor ajunge pana la 31 de grade Celsius la amiaza, vremea fiind perfecta pentru plaja.

Potrivit ANM, precipitatiile nu vor lipsi si se vor inregistra manifestari de instabilitate atmosferica in toata tara. Iata, asadar, cum va fi vremea in perioada 9-22 mai 2022, pe regiuni.

BANAT

Dupa o zi (cea de 10 mai) in care valorile termice se vor situa in jurul celor normale, respectiv maxime de 21...23 de grade si minime de 8...10 grade, mediat regional, vremea se va incalzi treptat, dar semnificativ, astfel ca in 12 si 13 mai temperatura aerului va atinge la amiaza 28...30 de grade, iar in timpul noptilor vor fi 12...15 grade. Ulterior vremea se va racori; in perioada 16-18 mai vor fi valori apropiate de normal ziua, cu 20...23 de grade, dar sub cele caracteristice perioadei in timpul noptilor, cand se vor inregistra 5...10 grade, iar in celelalte zile va fi usor mai cald decat in mod obisnuit (in medie maxime termice de 25...27 de grade si minime de 10...13 grade). In data de 10 mai, local vor fi manifestari de instabilitate atmosferica mai accentuata. Dupa data de 14 mai, averse vor fi posibile in orele dupa-amiezilor si cu probabilitate mai mare in zonele deluroase, astfel ca perioada va fi caracterizata de un regim pluviometric deficitar.

CRISANA

In data de 10 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale, cu maxime de 20...22 de grade si minime de 8...10 grade, mediat regional, apoi vremea se va incalzi apreciabil, astfel ca in 12 si 13 mai temperatura aerului va atinge la amiaza 26...29 de grade, iar in timpul noptilor vor fi 12...15 grade. Ulterior vremea se va racori; in intervalul 16-18 mai noptile vor fi mai reci decat in mod obisnuit, cu 5...9 grade, iar ziua se vor inregistra valori apropiate de cele caracteristice perioadei (20...23 de grade), totusi in celelalte zile va fi usor mai cald decat normal (in medie maxime termice de 24...26 de grade si minime de 9...13 grade). In zilele de 9 si 10 mai, local vor fi manifestari de instabilitate atmosferica mai accentuata. Dupa data de 14 mai, averse vor fi posibile in orele dupa-amiezilor si cu probabilitate mai mare in zonele deluroase, astfel ca perioada va fi caracterizata de un regim pluviometric deficitar.

TRANSILVANIA

La inceputul intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate celor specifice perioadei (maxime de 18....23 de grade si minime de 4...8 grade, mediat regional), apoi vremea se va incalzi apreciabil, astfel ca in 12 si 13 mai temperatura aerului va atinge la amiaza 24...28 de grade, iar in timpul noptilor vor fi 7...13 grade. Ulterior vremea se va raci treptat si, cu precadere in perioada 16-18 mai, se vor inregistra valori usor mai mici decat cele caracteristice perioadei – ziua 17...21 de grade, iar in timpul noptilor 2...7 grade. In zilele de 9, 10 si 14 mai, vor fi manifestari de instabilitate atmosferica mai accentuata. In restul timpului, mai ales in cursul dupa-amiezilor, temporar vor fi averse.

MARAMURES

Intervalul va debuta cu un regim termic apropiat de cel specific perioadei (maxime de 20....22 de grade si minime de 7...9 grade, mediat regional), apoi vremea se va incalzi semnificativ, astfel ca in 12 si 13 mai temperatura aerului va atinge la amiaza 25...28 de grade, iar in timpul noptilor vor fi 10...13 grade. Ulterior vremea se va raci si, cu precadere in perioada 16-18 mai, vor fi valori usor mai mici decat cele caracteristice perioadei – ziua 18...21 de grade, iar in timpul noptilor 4...8 grade. In zilele de 9 si 13 mai, local vor fi manifestari de instabilitate atmosferica mai accentuata. In restul timpului, mai ales in cursul dupa-amiezilor, temporar vor fi averse, dar regimul pluviometric va fi in general deficitar.

MOLDOVA

Dupa o zi (cea de 10 mai) in care valorile termice vor fi apropiate de normal, respectiv maxime de 19...22 de grade si minime de 5...8 grade, mediat regional, vremea se va incalzi semnificativ, astfel ca in 12 si 13 mai temperatura aerului va atinge la amiaza 27...31 de grade, iar in timpul noptilor vor fi 12...15 grade. Ulterior vremea se va raci treptat; in perioada 17-18 mai vor fi valori sub specificul perioadei, cu 17...22 de grade ziua si 4...8 grade in timpul noptilor, iar in celelalte zile regimul termic va fi normal pentru perioada din an (in medie maxime termice de 20...24 de grade si minime de 8...11 grade). In data de 9 mai si in perioada 13-14 mai, local vor fi manifestari de instabilitate atmosferica mai accentuata, iar in a doua saptamana averse vor fi posibile in orele dupa-amiezilor, astfel ca intreaga perioada va fi caracterizata de un regim pluviometric deficitar.

DOBROGEA

Primele zile vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel obisnuit al perioadei, astfel ca media maximelor va fi de 17...22 de grade, iar a minimelor de 9...11 grade. Incalzirea apreciabila a vremii estimata pentru perioada 12-15 mai va determina inregistrarea de valori diurne de 26...29 de grade (pe litoral de 21...24 de grade) si nocturne de 12...15 grade, mediat regional. In a doua saptamana vremea se va raci, astfel ca, in majoritatea zilelor, vor fi temperaturi usor mai mici decat ar fi normal in a doua jumatatea a lunii mai, cu maxime de 17...21 de grade si minime de 9...13 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, averse locale, in general slabe cantitativ, fiind posibile mai ales in a doua parte a intervalului de referinta.

MUNTENIA

Vremea va fi relativ racoroasa in data de 10 mai cand, in medie regionala, vor fi maxime termice de 18...22 de grade si minime de 7...10 grade, insa ulterior incalzirea va fi semnificativa, astfel ca in zilele de 12 si 13 mai temperaturile diurne vor atinge in medie 28...30 de grade, iar noaptea vor fi 11...15 grade. In cea de-a doua saptamana vremea se va racori; intre 17 si 20 mai vor fi valori termice usor mai mici decat normele perioadei (cu medii ale maximelor de 19...23 de grade si ale minimelor de 6...10 grade). In cursul zilei de 10 mai si in jurul datei de 14 mai vor fi local manifestari de instabilitate atmosferica, in rest fiind posibile temporar averse slabe, astfel ca in ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar.

OLTENIA

In data de 10 mai, vremea va relativ racoroasa in mare parte a regiunii, cu maxime termice de 18...23 de grade si minime de 7...11 grade, insa ulterior temperaturile vor creste apreciabil, astfel ca in zilele de 12 si 13 mai vor atinge ziua in medie 28...31 de grade, iar noaptea vor fi 12...17 grade. Apoi, vremea se va mai racori, dar in general valorile vor fi usor peste cele obisnuite in a doua jumatate a lunii mai (24...27 de grade la amiaza si 9...12 grade noaptea), posibil mai scazute in perioada 18-19 mai. In cursul zilei de 10 mai si in jurul datelor de 14 si 18 mai vor fi local manifestari de instabilitate atmosferica, in rest fiind posibile temporar averse slabe, astfel ca in ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar.

LA MUNTE

Vremea va fi racoroasa in jurul datei de 10 mai, apoi temperaturile vor creste semnificativ si se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei in 12 si 13 mai, cu maxime de 10...20 de grade si minime de 3...10 grade. In a cea de-a doua saptamana, vremea se va raci accentuat si se vor inregistra temperaturi mai mici decat ar fi normal pentru perioada din an, ce vor cobori noaptea sub pragul de inghet. Aversele de ploaie vor fi mai frecvente in zilele de 9, 10 si 14 mai. Precipitatii locale si temporare vor fi si in cea de-a doua saptamana, dar cantitatile de apa cumulate pe intregul interval vor caracteriza un regim pluviometric deficitar. In perioada 16-18 mai, la altitudini foarte mari vor fi precipitatii mixte.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea