Social

Profesorii vor sa blocheze anul scolar 2008-2009, sustine Federatia Educatiei Nationale

Federatia Educatiei Nationale ( FEN ) sustine ca a primit, de la profesorii nemultumiti de salarii, numeroase cereri pentru organizarea de proteste si chiar pentru blocarea inceperii anului scolar si a celui universitar 2008-2009.

Pentru a decide modalitatile de protest, conditionate in principal de intrarea in vigoare a majorarilor salariale de la 1 octombrie, FEN va realiza, pe perioada vacantei de vara, un sondaj printre angajatii din invatamant, pentru a vedea care sunt doleantele membrilor de sindicat pe termen scurt si mediu.

Saptamana trecuta, FEN ameninta ca, daca proiectul de lege vizand cresterile salariale pentru cadrele didactice nu va fi aprobat pana la 15 septembrie, anul scolar 2008-2009 ar putea incepe cu ample proteste ale salariatilor din invatamant.

Proiectului de lege ce prevede cresteri salariale de 50 la suta, in medie, pentru angajatii din invatamantul preuniversitar si superior, incepand cu 1 octombrie 2008 , nu a fost inclus la data programata - 24 iunie, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Discutiile despre acest proiect au fost amanate pentru luna septembrie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea