Social

Profesorii vor primi salariile restante

Plata diferentelor salariale, reprezentand repararea prejudiciilor salariale produse personalului din invatamantul de stat in perioada octombrie 2001 - septembrie 2004, se va face pana de Paste, potrivit angajamentului luat in fata comisiilor parlamentare de buget si de invatamant din Camera Deputatilor, de catre un reprezentant al Guvernului.

Deputatii au adoptat in regim de urgenta Ordonanta 17/2006, in comisiile de buget si de invatamant, care reglementeaza drepturile salariale restante ale cadrelor didactice, recunoscute conform acordului semnat intre guvernanti si sindicate, la 28 noiembrie 2005.

Suma de bani pe care trebuie sa o primeasca dascalii se ridica la 637.680 mii RON.
Guvernul are pe ordinea de zi completarea necesarului de bani prin ordonanta de urgenta si, imediat, dupa publicarea actului normativ in Monitorul Oficial dascalii vor avea toti banii.

"Bani exista. Plata efectiva se va face imediat, pana la Paste profesorii vor avea banii", s-a angajat reprezentantul Guvernului in fata Comisiei pentru buget a Camerei Deputatilor.

Oficialul a precizat ca in acest scop a cerut "un centralizator privind situatia restantelor din care reiese ca plata deja a si inceput si ca, in mare parte, in judete s-a platit integral, iar altii asteapta acesta ordonanta privind asigurarea si alocarea fondurilor".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea