Social

Profesorii taie anul scolar pentru tichete cadou

Examene anulate si an scolar boicotat. Cu asta ameninta profesorii romani, care anunta ca vor continua protestele pana li se vor rezolva revendicarile privind primirea tichetelor Cadou . Ca urmare a protestelor si a amenintarilor cu proteste din partea bugetarilor in privinta tichetelor Cadou , Guvernul a amendat Ordonanta de Urgenta care interzicea acordarea acestora.

Ieri cadrele didactice au organizat un miting de protest in fata sediului Executivului cerand sa le fie acordate din nou tichetele cadou, amenintand ca protestele vor continua pana la solutionarea revendicarilor.

Protestatarii, afiliati la Federatia Sindicala Spiru Haret, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Educatiei Nationale, au solicita Guvernului si printr-o scrisoare deschisa emiterea unui act normativ care sa inlocuiasca ordonanta de urgenta care prevede reducerea cheltuielilor publice si, implicit, neacordarea tichetelor cadou pentru bugetari.

Ca raspuns la aceste proteste Guvernul a amendat ieri dupa amiaza ordonanta de urgenta cu problema, adoptand un document care prevede sursele de finantare pentru tichetele cadou. Acesta prevede ca suplimentele de acest fel vor fi acordate in limitele legii bugetului si in functie de veniturile administratiei publice locale.

Profesorii au inceput, in urma cu cateva saptamani, o serie de proteste, dupa ce autoritatile au declarat ca, din acest an, nu se vor mai acorda tichetele cadou.Ministrul Finantelor Publice, Varujan Vosganian, a anuntat, cu o zi inainte ca va completa ordonanta emisa de Guvern in as afel incat tichetele cadou sa fie acordate in limita prevederilor bugetare si numai din venituri proprii ale administratiilor locale.

Tichetele cadou au valoarea de 10, 20, 30, 40 sau 50 de lei si ar urma sa fie acordate cu ocazia sarbatorilor importante din an, adica de patru ori. Valoarea totala a tichetelor pe care le-ar putea primi un bugetar este, in medie, de 350 de lei pe an.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea