Social

#femeie de serviciu #salarii #medici #profesori

Profesorii si medicii tineri vor avea salariu de femeie de serviciu

Masurile de austeritate propuse de guvern vor aduce profesorii si medicii tineri in situatia de a castiga cat o femeie de serviciu cu cativa ani de experienta.

Reducerea cu 25% a salariilor angajatilor din sistemul bugetar nu va impinge nici un salariu brut sub limita de 600 de lei, insa va egala un tanar cu cativa ani de studii superioare cu un angajat care nu are nevoie nici de gimnaziu.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, avertizeaza ca aproximativ 12.000 dintr-un total de 270.000 de cadre didactice vor primi acelasi salariu ca o femeie de serviciu cu vechime.

"Un profesor debutant cu 4-5 ani de facultate are un salariu brut de 1.134 de lei, netul fiind de 782 de lei. Dupa masura luata de Guvernul Boc, el va ramane cu Guvernul Boc la 587 de lei. In grila de salarizare, pentru un invatator debutant brutul este de 1.064 de lei, iar netul de 734. Dupa aceasta mutilare, va ramane cu 550 de lei net. Deci ar putea chiar sa primeasca mai putin decat o femeie de serviciu cu experienta din unitatea in care lucreaza", a declarat Hancescu pentru Realitatea.net.

Reducerea cheltuielilor vizeaza si transportul profesorilor navetisti . Daca pana acum acesta de deconta, ei vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru a de deplasa la locul de munca situat in alta localitate.

In afara de profesori si invatatori, afectati vor fi si medicii rezidenti.

"In acest moment, un medic rezident are un salariu net de 800 de lei. In urma reducerii salariilor salariul unui medic rezident va fi foarte mic", a declarat presedintele Asociatiei Medicilor Rezidenti, Carla Matei, citat de Realitatea.net.

Medicii rezidenti din anul I vor primi astfel un salariu de doar 600 de lei pe luna, dupa intrarea in vigoare a masurilor de austeritate.

Citeste si 

3.249 lei - salariu de femeie de serviciu la SNR

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea